Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 72% dintre respondenți sunt mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori

ro

28 Apr, 2024 17:00 715 Marime text
  • Facem mențiunea că răspunsurile și comentariile au putut fi postate și pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse
 
În data de 17 aprilie 2024, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care sălile de jocuri de noroc vor fi scoase din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, aceasta vizând și aprobarea OUG prin care se vor modifica taxele și contribuțiile pentru industria jocurilor de noroc, potrivit știripesurse.ro
 
”Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009”, arată comunicatul Administrației Prezidențiale.
 
Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea unor niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, interzicerea băuturilor alcoolice în locaţii, înfiinţarea unui registru al companiilor şi sediilor, precum şi majorarea garanţiilor depuse de companii, obligaţia operatorilor de a avea sediul social în România.
 
Reamintim că în data de 9 aprilie 2024, Camera Deputaților a adoptat legea care prevede ca sălile de jocuri de noroc din localitățile cu sub 15.000 de locuitori să fie închise.
 
Având în vedere promulgarea acestei legi, duminica trecută, 21 aprilie 2024, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat spndajul de opinie:
 
Sunteți mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori?
 
204 persoane au răspuns la acest sondaj, rezultatele arătând următoarea situație: 72% sunt mulțumiți de legea respectivă, iar 28% s-au declarat nemulțumiți.
 
Facem mențiunea că răspunsurile și comentariile au putut fi postate și pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
În atenția amatorilorSe închid sălile de păcănele din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii