Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducta şi branşamentul de gaze naturale cu presiune redusă din Năvodari, extinse de Engie România SA (document)

ro

22 Jul, 2017 00:00 9578 Marime text
Engie România SA, prin SC Avi Prod Grup SRL, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriului de prezentare a proiectului „Extindere conductă şi branşament gaze naturale redusă presiune din PE (ce va putea funcţiona în viitor în regim de medie presiune) - strada Constanţei FN, bl. C2 , sc. A, Năvodari.
 
În Năvodari, pe strada Constanţei FN, bl. C2, sc. A, Asociaţia de Proprietari Troiţa deţine un imobil pentru care a solicitat alimentarea cu gaze naturale. În dreptul imobilului respectiv nu există conductă a sistemului de distribuţie gaze naturale din care acesta poate fi alimentat.
 
Soluţia de alimentare a imobilului este emisă de către operatorul sistemului de distribuţie, Engie România SA - SC Distrigaz Sud Reţele SRL. În conformitate cu această soluţie de alimentare, SC Distrigaz Sud Reţele SRL a emis Acordul de acces la sistemul de distribuţie gaze naturale nr. 11971175/19.07.2016, lucrarea fiind încredinţată pentru proiectare şi execuţie societăţii Avi Prod Grup SRL, în baza contractului de proiectare şi execuţie extinderi conducte şi branşamente.
 
Pentru alimentarea cu gaze naturale a imobilului, este necesară extinderea sistemului de distribuţie până în dreptul scării A, cu o conductă din PE 100 SDR11 Dn 63 mm, în lungime de 48 m, dar şi realizarea unui branşament nou, individual, cu redusă presiune, din PE 100 SDR 11, Dn 32 mm, cu lungimea de 4,0 m, şi a unui P.R. aferent pentru scara A.
 
Conducta nou proiectată de redusă presiune se va cupla în conducta existentă de redusă presiune din PE 100 SDR11, Dn 63 mm, pozată în domeniul public (strada Parcului), şi va putea funcţiona în viitor în regim de medie presiune. Proiectarea extinderii de conductă se face pentru regimul de medie presiune din punctul de vedere al distanţelor faţă de utilităţi, al probelor de presiune şi al materialelor folosite şi va putea funcţiona în viitor în regim de medie presiune. Prin realizarea extinderii sistemului de distribuţie de gaze naturale, se obţine un grad sporit de confort, se reduce gradul de poluare a mediului şi scad cheltuielile pentru încălzire şi preparare a hranei.
 
În localitate, reţelele de distribuţie subterane se pozează numai în domeniul public, pe trasee mai puţin aglomerate cu instalaţii subterane, ţinând seama de următoarea ordine de preferinţă: zone verzi, trotuare, alei pietonale, carosabil. Pentru situaţiile de excepţie (căi de acces private), soluţiile de alimentare se vor stabili de către operator, cu acceptul scris al proprietarilor acestora, prin care se acordă operatorului sistemului de distribuţie dreptul de uz şi servitute pentru reţelele amplasate pe proprietatea lor. În cazul de faţă, conducta nou proiectată se va amplasa îngropat în domeniu public, în carosabil şi spaţiu verde, categoria de teren fiind asfalt şi zona verde, şi va permite racordarea branşamentului necesar alimentării cu gaze naturale atât a imobilului care face obiectul prezentului proiect, cât şi a celorlalte imobile situate pe acest tronson.

Despre Engie Romania SA

Cu sediul social în Bucureşti, Engie România SA a fost înfiinţată în anul 2000. Capitalul social subscris, de 199.245.530 de lei, integral vărsat, este compus din 19.924.553 de acţiuni. Engie România SA este deţinută de Ministerul Energiei, cu 36,996162% din capitalul social, Cogac SAS, cu 0,000005% din capitalul social, GDF Investissements 35 SA, cu 0,000005% din capitalul social, România Gas Holding BV, cu 50,9947% din capitalul social, Fondul Proprietatea SA, cu 11,998753% din capitalul social, GDF International SAS, cu 0,000005% din capitalul social, Consiliul Local al Comunei Cogealac, cu 0,003112% din capitalul social, Consiliul Local al Oraşului Ovidiu, cu 0,001034% din capitalul social, Consiliul Local al Municipiului Medgidia, cu 0,001034% din capitalul social, şi Consiliul Local al Comunei Mihail Kogălniceanu, cu 0,00519% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Aurelia-Carmen Slate, Ştefan Valeriu Ivan, Eric Joseph Stab, Vlad Vasiliu, Etienne Jaques Andre Jacolin, Olivier Bloeyaert şi Marleen Florence Julie Marie Delvaux. Domeniul principal de activitate al companiei constă în comercializarea combustibililor gazoşi prin conducte.

Avi Prod Grup SRL, în datele Registrului Comerţului

Înmatriculată în anul 2014, societatea Avi Prod Grup SRL are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 610 lei, integral vărsat, este compus din 61 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociat unic şi administrator este Mihai-Valentin Ioachim, născut pe 8.02.1972, în Piteşti, Argeş. Avi Prod Grup SRL se ocupă de executarea lucrărilor de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la APM Constanţa de Engie România şi SC Avi Prod Grup SRL.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popa Camil 07 Jul, 2018 15:38 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu adresa filialei AVI PROD Group din Constanta. Multumesc !