Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” din Constanța dezvoltă proiecte de pregătire profesională. Parteneriat cu ENGIE România

ro

16 Jun, 2021 16:48 1682 Marime text
  • Facultatea de Construcţii a Universităţii Ovidius din Constanța dezvoltă proiecte de pregătire profesională în cadrul parteneriatului cu ENGIE România S.A.

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Construcții (FC), a încheiat un parteneriat instituţional cu compania ENGIE România pentru statuarea relaționării între mediul academic și cel economic în beneficiul ambelor părţi, informează decanul, şef de lucrări (Ş.L.) dr. ing. Cosmin Filip.

Potrivit sursei citate, acordul de colaborare recent ratificat cu ENGIE România prevede acțiuni și evenimente comune pentru creșterea gradului de informare și posibilităţilor de angajare a studenților, o mai bună corelare a actului educațional cu cerințele mediului de afaceri, tehnologic și economic și o dezvoltare a activității de cercetare-inovare privind diminuarea consumului energetic în mediul construit.

Acest acord deschide perspective noi pentru evoluția învățământului superior tehnic în zona Dobrogei, în contextul actualei preocupări la scara internațională privind criza energetică, fiind cunoscut faptul că sectorul construcțiilor deține ponderea cea mai mare în ceea ce privește consumul energetic, a declarat Ş. L. dr. ing. Cosmin Filip.


La rândul ei, Oana Grigoriu, reprezentanta Departamentului Resurse Umane și Relații Sociale ENGIE România a afirmat că noul parteneriat continuă seria colaborărilor cu universități de prestigiu din țară, prin care oferă tinerilor absolvenți oportunitatea unui start optim în carieră.

În cadrul programelor dedicate, tinerii au posibilitatea de a aplica cunoștințele dobândite în perioada de studiu într-o companie cu expertiză internațională, unde sunt ghidați, pas cu pas, de specialiștii noștri, a declarat Oana Grigoriu.


Primul eveniment desfășurat sub auspiciile acordului de colaborare a fost o prelegere susținută de ing. Mircea Dobre, Director Operations & Implementation, pentru masteranzii programelor Ingineria si managementul proiectelor de construcții și Ingineria structurilor de construcții, pe tema utilizării resurselor energetice regenerabile în sectorul rezidențial și s-a înscris în aria de interes a disciplinei Performanța energetică a clădirilor. Pe lângă pledoaria pentru o mai eficientă utilizare a energiei primare și pentru o intensificare a acțiunii de renovare a clădirilor existente, ing. Mircea Dobre a supus atenției și posibilitatea introducerii în țara noastă a unui contract de performanță energetică, demers care în țările vestice funcționează deja. Auditoriul a primit informațiile prezentate cu mare interes, dovedit prin întrebările adresate și dezbaterile care au încheiat întâlnirea.

La întâlnire au luat parte, de asemenea, Andreea Tudorache, HR Projects Specialist ENGIE Romania și conf. dr. ing. Anca Constantin, titularul disciplinei Performanța energetică a clădirilor.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii