Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă o firmă nu se înregistrează fiscal la timp, ANAF o ia în evidență din oficiu

ro

26 Oct, 2016 23:50 1671 Marime text
Contribuabilii ce nu depun, în termenele prevăzute de legislația în vigoare, declarația de înregistrare fiscală ca plătitor de salarii sunt înregistraţi fiscal din oficiu sau la cererea altei autorități care administrează creanțe fiscale, se arată într-un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial şi care corelează o astfel de procedură cu prevederile noului sistem fiscal. 
 
Ordinul Agenţiei Naţionale de Administrare Ficală (ANAF) nr. 2921/2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală, din oficiu sau la cererea altei autorităţi care administrează creanțe fiscale, a unui subiect de drept fiscal care nu şi-a îndeplinit obligaţia de înregistrare fiscală, potrivit legii a apărut azi în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 850 şi se aplică deja, scrie avocatnet.ro.
 
Potrivit normelor în vigoare, obligaţia înregistrării fiscale revine subiecţilor de drept fiscal ce intră într-un raport juridic fiscal, în vederea luării în evidenţă şi obţinerii codului de identificare fiscală. Astfel, documentul publicat astăzi vizează persoanele fizice şi firmele, precum şi entităţile fără personalitate juridică şi sediile secundare ale acestora care trebuie să se înregistreze ca plătitori de impozit pe salarii.
 
Totuşi, procedura înregistrării din oficiu nu se aplică, aşa cum reprezentanţii ANAF au transmis şi prin acest comunicat de presă, persoanelor fizice care dețin cod numeric personal și sunt supuse impozitului pe venit, cu excepția persoanelor fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere.
 
Citeşte mai departe pe avocatnet.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii