Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reorganizarea ANAF, aprobată de guvern (DOCUMENT)

ro

14 Mar, 2024 17:16 948 Marime text




 
  • Guvernul a aprobat joi, prin ordonanţă de urgenţă, unele măsuri pentru consolidarea capacităţii instituţionale a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, reorganizarea activităţii acesteia, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Actul normativ aprobă o serie de măsuri necesare pentru consolidarea capacității instituționale a Agenției Naţionale de Administrare Fiscala (ANAF).

Potrivit actului, reorganizarea ANAF „va conduce la creșterea eficienței colectării veniturilor la bugetul general consolidat și asigurarea unei coordonări integrate a activității administrației fiscale în acțiunea de combatere a fraudei și evaziunii fiscale”

De asemenea, „se va reorganiza activitatea Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF). Activitatea operativă a DGAF se așază pe structuri județene de antifraudă fiscală, măsură care va duce la eficientizarea activității, operativitatea verificărilor și creșterea calității controalelor” , se arată în comunicat.

Totodată, pentru ANAF și Autoritatea Vămilor din România, care au atribuții de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și a fraudei fiscale și vamale, se prevede achiziționarea de dotări corespunzătoare, pentru îndeplinirea responsabilităților și a misiunilor stabilite prin Sistemul naţional RO e-Sigiliu.

Citește și
Proiectul privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al CN APM Constanța, în transparență decizională
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii