Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a discutat de toate şi nimic Ce au făcut, ieri, la Prefectură reprezentanţii Asociaţiilor de Proprietari (galerie foto)

ro

27 Sep, 2013 00:00 1993 Marime text
Preşedinţii şi administratorii Asociaţiilor de Proprietari din Constanţa (membre ale Uniunii Asociaţiilor de proprietar Constanţa) s-au întâlnit, ieri, la prefectură, unde au discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai societăţilor RADET şi RAJA, ai poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Printre cei prezenţi s-au numărat: Mihai Mereuţă – preşedintele Habitat, Marcel Dragu – preşedinte UAPC, Ştefan Manea – reprezentantul RAJA SA, Eugen Ionescu – reprezentantul RADET, Dorin Sasu – Oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară, Antoaneta Manea – ISU Dobrogea.
 
Pe odinea de zi a întâlnirii de lucru au fost următoarele teme: costul şi subvenţia generalizările la costul gigacaloriei, debranşările abuzive la sistemul centralizat de termoficare, reabilitarea termică a blocuri, lipsa instalaţiilor de stins incendii din scările blocurilor. Eugen Ionescu, reprezentantul RADET, a precizat că în viitorul apropiat vor începe verificările la rece a sistemului centralizat de termoficare. Cât priveşte costul gigacaloriei, acesta ar putea rămâne ca cel de anul trecut, adică 358,54 lei. „În Constanţa, 85.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Din acestea, 47.000 de mii au primit subvenţii de la Primăria Constanţa. Din câte se pare şi în acest an, Primăria Constanţa va acorda subvenţii ca şi iarna trecută”, a explicat Eugen Ionescu. Deci, speranţele constănţenilor că gigacaloria s-ar putea ieftini s-au spart ca un balon de săpun. În altă ordine de idei, Marcel Dragu a precizat că Asociaţiile ar trebui să cumpere pentru fiecare scară din bloc câte două stingătoare de incendiu. „Mai ales, că majoritatea blocurilor au fost izolate cu polistiren, care arde repede”, le-a transmis celor prezenţi preşedintele UAPC.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii