Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

ro

19 Apr, 2024 17:00 889 Marime text
  • Raportul informării și consultării publicului asupra documentației Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. Al. Lăpușneanu, str. Farului, str. Salcâmilor, proprietați private și alee de acces, inițiată de Cardiozone Med SRL, prin Drăgan Marian și Drăgan Adriana, a fost publicată pe site-ul Primăriei Constanța
  • În data de 04.03.2024 beneficiarul a demarat procedura informării și consultării publicului privind Planul Urbanistic Zonal, însoțit de fotografii cu amplasarea panoului pe teren
  • Planului Urbanistic Zonal înregistrat sub nr. 52723/12.03.2024 s-a aflat în consultare pentru o perioadă de 25 zile iar cetăţenii au fost invitaţi să dezbată propunerea solicitantului
  • Au fost emise 17 notificări către proprietarii din zona de studiu, persoane fizice, juridice/asociație de proprietari bloc limitrof
  • Societatea Cardiozone Med SRL a fost înființată în data de 28 martie 2016, având sediul pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu numărul 94A din municipiul Constanța
  • Obiectul de activitate al firmei este de „Activități de asistență medicală specializată“
  • Administratori și asociați sunt Marian și Adriana Drăgan, fiecare cu câte 50% din capitalul social
  • Cifra de afaceri raportată pentru anul 2022 a fost de 1.767.212 lei, datoriile de 883.474 de lei, cu șase angajați
     
 



Raportul informării și consultării publicului asupra documentației Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bd. Al. Lăpușneanu, str. Farului,
str. Salcâmilor, proprietați private și alee de acces, inițiată de Cardiozone Med SRL, prin Drăgan Marian și Drăgan Adriana, a fost publicat pe site-ul Primăriei Constanța.

În data de 04.03.2024 beneficiarul a demarat procedura informării și consultării publicului privind Planul Urbanistic Zonal însoțit de fotografii cu amplasarea panoului pe teren.

Planului Urbanistic Zonal înregistrat sub nr. 52723/12.03.2024 s-a aflat în consultare pentru o perioadă de 25 zile (12.03.2024 - 06.04.2024) iar cetăţenii au fost invitaţi să dezbată propunerea solicitantului.

Prin documentația urbanistică, se propune împărțirea zonei studiate în trei zone de regIementare: ZRLS – subzona locuințelor colective înalte cu P+8 – 10 niveluri, situate în ansambluri preponderent rezidențiale, ZR12a1 – locuințe individuale cu maxim 18 metri înălțime, situate în afara perimetrelor de protecție și  ZMa – zona mixtă situată în interiorul perimetrelor de protecție, aceasta fiind zona propusă pentru viitoarea construcție.

Noile construcții propuse de Cardiozone se vor racorda la rețelele de utilități existente în zona de studiu, fără incomodarea circulației publice ori a accesului la terenurile din apropiere iar locurile de parcare necesare obiectivelor propuse vor fi asigurate în limita proprietății, fără afectarea domeniului public ori a proprietăților învecinate. Pe teren vor fi amenajate 31 de locuri de parcare, se arată în PUZ-ul, vezi secțiunea „documente".
 
Au fost emise 17 notificări către proprietarii din zona de studiu, persoane fizice, juridice/asociație de proprietari bloc limitrof.

La dezbaterea publică programată în data de 28.03.2024, au fost prezenți: reprezentant Direcţia Generală Urbanism și Patrimoniu; reprezentant elaborator SC Massstudio SRL, inițiatorii PUZ și 5 proprietari din zona de studiu, confrom Procesului verbal de ședință nr. 67082/28.03.2024.
Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică au fost transmise observații, formulate de proprietari din zona de studiu,
formulate de Asociația de proprietari nr. 697, constituită la nivelul blocului LE42 prin care au transmis dezacordul față de construirea unui nou imobil într-o zonă deja foarte aglomerată, lipsită de parcări, spații verzi și locuri de joacă.

Aceștia au menționat că în timpul programului de funcționare a clinicii deja existe, calea de acces în parcarea rezidențială cât și calea de acces pietonală, sunt blocate de autoturismele clienților/angajaților clinicii, neexistând locuri de parcare amenajate pe domeniul public pentru clinică, așa cum sunt menționate în avizul de oportunitate. Totodată, aceștia au susținut că studiul de circulație întocmit în anul 2023 nu este actualizat iar rețeaua de utilități publice (canalizare) a blocului LE42 trece pe terenul aferent imobilului propus, iar în documentația PUZ nu se menționează mutarea canalizării.

Reprezentanții Asociații de proprietari nr. 697 consideră că prin propunerea PUZ se va interveni major și se va sparge conformarea zonei, predominat front la strada alcătuit din locuințe (P+E), imobilul propus având un volum mult mai mare față de restul propunerilor.

Un alt locuitor din zonă a transmis la rândul său dezacordul față de propunerile PUZ pentru zona de studio, deoarece distanța mică fața de blocul învecinat în care locuiește petentul și noul imobil propus, va afecta securitatea la incendiu și însorirea locuințelor, locurile de parcare existente la subsolul policlinicii sunt folosite ca loc de depozitare, nefiind date niciodată în folosința clienților/ angajaților, care parchează pe locurile riveranilor, zona de reședință este deja supraaglomerată prin dispariția locurilor de parcare de pe bd. Al. Lăpușneanu iar o noua propunere va strica echilibrul zonei, în raport cu restul construcțiilor cu regim de înălțime (P+E), dar și faptul că deja cartierul este sufocat de blocuri și nu există spații verzi.

De asemenea , au fost primit și observații din partea mai multor personae fizice care sunt de acord și susțin aprobarea prezentului PUZ.
Aceștia apreciază că propunerea va contribui la dezvoltarea zonei și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Totodată se precizează într-una dintre adrese faptul că „extinderea clinicii medicale existente va contribui la îmbunătățirea infrastructurii sanitare din zonă, reducând semnificativ efortul de a parcurge distanțe mari către alte facilități medicale, oferind un avantaj locative pentru locuitorii blocurilor învecinate” sau că „mărirea semnificativă a spațiului de parcare cu 30- 31 locuri noi va contribui la creșterea calității vizitei la clinică, la scăderea presiunii pe locurile de parcare amenajate de primărie și la sistematizarea traficul din zonă”.

Prin răspusurile formulate, elaboratorul PUZ a menționat următoarele: referitor la locurile de parcare necesare noului imobil, acestea se vor propune în interiorul parcelelor nu pe stradă, iar necesarul de locuri de parcare se va stabili la faza autorizației de construire, conform Avizului de circulații nr. 0007116 din 23.10.2023; se propune suplimentarea cu 3 locuri de parcare publice, ajungând la un total de 37 locuri raportat la zona de studiu, iar pentru parcela ce a generat PUZ cât și pentru clinica existentă, pentru o mai buna funcționare a circulațiilor, se propun 31 locuri de parcare inclusiv pe parcela NC 215954, aflată în proprietatea benficiarului; răspunsul elaboratorului către petenți este însoțit de un plan cu amplasarea locurilor de parcare; domeniul public nu va avea de suferit, atât angajații cât și pacienții vor parca pe locuri special amenajate, proprietățile private din zonă nu vor identifica disconfort, pentru că toate vehiculele care vin pentru această funcțiune vor avea un loc special de staționat și nu se vor mai identifica pe domeniul public; referitor la tipologia țesutului urban „locuințe amplasate la stradă și pe limita de proprietate, parcelele lungi și înguste” documentația PUZ nu va schimba regulile de amplasare ori să condiționeze forma și dimensiunea acestora iar documentația PUZ iși propune să nu afecteze vecinătățile, fiind respectate prevederile Ordinului Ministerului Sanătății nr. 119/04.02.2014 privind mediul de viață al Populației, respectiv „Însorirea”. Totodată, se precizează din partea elaboratorului faptul că volumul noului imobil este studiat să producă un disconfort minim, integrarea lui în țesut să fie omogenă în raport cu vecinătățile; regimul de înălțime admis în cazul parcelei care face obiectul documenției nu va depăsi regimul de înălțime maxim admis în zona, P+5 Hmax=21 metri iar referitor la lipsa locurilor de joacă, pentru funcțiunea propusă această mențiune nu face obiectul PUZ-ului, locurile de joacă trebuie integrate în cadrul zonelor de locuire collective, în timp ce, spațiile verzi vor fi asigurate conform HCJ nr. 152/ 22.05.2013, iar locurile de parcare vor fi asigurate conform HCL nr. 113/2017.

Sesizările primite în perioada consultării publicului pot fi consultate în secțiunea „documente”, împreună cu răspunsurile elaboratorului la aspectele invocate în sesizări.
 
Despre Cardiozone Med SRL
 
Societatea Cardiozone Med SRL a fost înființată în data de 28 martie 2016, având sediul pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu numărul 94A din municipiul Constanța.
 
Obiectul de activitate al firmei este de „Activități de asistență medicală specializată“.
 
Administratori și asociați sunt Marian și Adriana Drăgan, fiecare cu câte 50% din capitalul social.
 
Cifra de afaceri raportată pentru anul 2022 a fost de 1.767.212 lei, datoriile de 883.474 de lei, cu șase angajați.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru teritoriul intravilan delimitat de bulevardul Lăpușneanu și străzile Farului și Salcâmilor inițiat de Cardiozone Med SRL, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii