Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:40 15 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteți de acord să vă tăiați singuri vegetația din jurul blocurilor?

ro

31 May, 2021 00:00 2981 Marime text
 • Asociațiile de proprietari au obligația, privind Regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța să își taie singuri iarba din jurul blocurilor
 • Până anul acesta, firmele contractate de primărie se ocupau de tăierea vegetației crescute în abundență
 
În municipiul Constanța, vegetația de pe spațiile verzi crește necontenit, în unele zone depășin chiar și 2 metri. Totuși, reprezentanții primăriei anunță că asociațiile de proprietari au obligația de a igieniza spațiile verzi. Mai pe scurt, primăria le cere oamenilor să iasă să taie ei iarba din jurul blocurilor.
 
Astfel, reprezentanții transmit chiar un mesaj că după ce asociațiile vor tăia iarba, pot suna la municipalitate să vină cineva să ridice resturile vegetale. „Pentru a avea un oraș curat și pentru a veni în sprijinul instituțiilor publice, a asociațiilor de proprietari, a persoanelor fizice și juridice în demersul lor de întreținere a suprafețelor aflate în grijă, din jurul imobilelor, Primăria Constanța a pus la dispoziția cetățenilor numărul de WhatsApp - 0731.550.011”, este unul din mesajele transmise de primărie.
 
Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 5, pct.2 și pct 3 din  H.C.L nr.77/2021 (pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța), instituțiile publice, asociațiile de proprietari, persoanele fizice și juridice au următoarele obligații:
 • să asigure curățenia trotuarelor din dreptul imobilelor pe care le dețin, a locurilor de parcare pe care le folosesc și a spațiilor verzi existente din dreptul imobilelor pe care le dețin sau le folosesc. Perimetrul aflat în întreținerea asociațiilor de proprietari/operatori economici, îl reprezintă suprafața de spațiu verde tangentă imobilului aflat în proprietatea sau în folosința acestora până la intersecția cu un trotuar, alee, stradă, bulevard. Limita de demarcație o reprezintă jumătatea distanței dintre blocuri/imobile, aparținând unor asociații diferite/operatori economici. Lucrările ce se vor executa pe suprafețele aflate în întreținere sunt: cosit iarbă, tuns gard viu, curăţat teren orizontal de frunze și crengi, scos frunze uscate din garduri vii, borduri, chenare, salubrizare spații verzi, colectat, încărcat şi transport resturi vegetale, întreținere arbuști și arbori.
 • să asigure condiții de igienă, inclusiv prin operațiuni de curățare, dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a imobilelor aflate în proprietate sau în folosință, precum și a spațiilor comune din cadrul asociațiilor de proprietari. Aceste lucrări vor fi executate numai cu operatori economici autorizați.

În aceste condiții, cotidianul ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:Totodată, așteptăm și comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fătă atacuri la persoană ori limbaj licențios.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • fara nume 01 Jun, 2021 17:15 Atunci impozitul ptr ce îl platimCu ce putem tăia iarba cu foarfeca??? Cred ca primăria inafara de a pune taxe nu face altceva, deparatizarea subsolurilor și scărilor o facem tot noi pe cheltuiala noastră a locatarilor nici măcar o iarba nu poate sa taie altminteri domnul primar vb de un oraș european dar treburile primăriei cine le face??? Luați taxe și aici nu vb taxa gunoi ci de impozitul pe proprietățile noastre
 • Flori.H 31 May, 2021 21:26 Sa munceasca si Domnul Chitac,cat muncesc majoritatea oamenilor pentru a se intretine,si sa vedem atunci daca ii mai ramane timp si de taiat iarba in jurul blocului!Pleaca ai vostri,vin ai nostri,si noi ramanem ca prosti!Imi este scarba de asemenea conducere!Luati exemplu Domnule Chitac,de la Domnul Boc!Mergeti si vizitati Clujul sau Oradea!
 • Elena C. 31 May, 2021 16:40 Atunci banii pe taxa de habitat, adică taxa pe gunoi, unde se duc?!? Banii din taxele și impozitele pe care noi, constănțenii le plătim, unde se duc?!? Atunci NU ma mai pune da plătesc eu nimic și mă voi gospodari singur!! Niște aberații mai mari ca acestea, NU am mai auzit / văzut până acum!!! Să vă fie rușine pentru că vă bateți joc de toți constănțenii, cu această atitudine sfidătoare!!
 • fara nume 31 May, 2021 15:31 Ne poate spune primăria : pentru ce sunt folosiți banii pe care îi plătim la impozit. Dacă tot ne gospodari singuri, să scadă impozitul.
 • Valentin 31 May, 2021 12:56 In 53 de ani nu am cazut o asemenea bataie de joc la adresa locuitorilor din Constanta....asemenea decizii si justificari ilogice care de multe ori frizeaza cu nebunia....de aceea ...ca in orice societate demicratica si capitalista orice societate, institutie daca nu performeaza trebhie bagata in insolventa si falimentata .. pentru a o.putea reabilita imdiat cu una profitabila, interesata....asadat cum noi Constantenii suntem o asociatie de proprietari (daca tot ne dau responsabilitati) ce ar fi daca am initia si am impune schimbarra din temelii a acestei adunaturi numite "cloaca administrativa clientelista Constanteana" (n.r. latinescul cloaca)
 • Diana 31 May, 2021 11:23 Articolul asta de lege e pe pricipiul “sa-i prostim pe prosti”. Problema nu este cu vegetatia care se afla “pana in trotuare sau alei”, pt ca acolo majoritatea blocurilor au pe cineva care are gradinita, flori, etc si oricum o ingrijeste.. ce facem cu boschetii care sunt in grija dvs, domnule primar incompetent si mai rau ca cei ce au fost?
 • fara nume 31 May, 2021 10:03 nu avem cu ce
 • irina 31 May, 2021 09:58 O solutie : efectuarea acestui serviciu de catre persoanele care primesc ajutor social - pe principiul AJUTOR contra unui SERVICIU .....asa cum procedeaza mai toate orasele cu primari cu adevarat orientati catre comunitate. Solutii exista, totul este sa vrei sa le gasesti/vezi - mesaj pentru Primarie
 • fara nume 31 May, 2021 08:37 Am doi copii mici. Cum as putea sa ies sa ma apuc sa tai ierburile din jurul blocului 🤔
 • Ramon 31 May, 2021 08:32 Și taxe pentru ce mai platesc? Deja au inceput sa colecteze bani de la noi si sa nu faca nimic!
 • Johny 31 May, 2021 07:33 Am dorit schimbare, incepem sa.l regretam pe vechiul primar.
 • Johny 31 May, 2021 07:31 Incepem sa.l regretam pe fostul primar. Am dorit schimbare, ne.am luat teapa.
 • fara nume 30 May, 2021 23:44 Pentru ce platesc taxe si impozite?