Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:45 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Garda Financiară nu au venit preavizele Direcţia Regională Antifraudă Constanţa şi-a găsit sediu

ro

13 Aug, 2013 00:00 2828 Marime text
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se reorganizează, iar aceasta presupune concedierea a 2.000 de angajaţi ai ANAF. Cele opt administraţii financiare regionale vor avea sediile în Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti. În judeţul Constanţa, în schimb, va funcţiona Direcţia Regională Antifraudă, care va reuni structurile Gărzii Financiare, Direcţia Vamală şi compartimentul de control al Fiscului.

La această oră, angajaţii Gărzii Financiare Comisariatul Constanţa nu au primit niciun preaviz. „Niciun salariat nu a primit preavize. Potrivit reglementărilor legale privind reorganizarea sistemului fiscului, există un termen de 90 de zile de la intrarea în vigoarea a ordonanţei privind desfiinţarea Direcţiei Finanţelor Publice Constanţa şi înfiinţarea noului Departament antifraudă. Vom primi şi noi preavize, dar nu ştiu când”, a declarat, ieri, Ciprian Fronea, şeful Gărzii Financiare Constanţa. Aşadar, pe toată durata celor trei luni, comisarii financiari au atribuţii normale şi desfăşoară acţiuni de control specifice. Cât priveşte sediul nou-nouţ al Gărzii Financiare Constanţa, inaugurat în luna ianuarie a acestui an, acesta ar putea găzdui viitorul Departament Antifarudă, cel puţin aşa susţine comisarul-şef Ciprian Fronea. „Este normal ca în sediul nostru să funcţioneze Departamentul  Antifraudă”, a adăugat Ciprian Fronea. Revenind la preavize reamintim că 101 angajaţi ai Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa le-au primit deja. De asemenea, şi 185 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa au primit preavize. Reamintim că potrivit planului de reorganizare a ANAF, începând cu data de 1 august, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa şi Direcţia Regională Vamală Constanţa au fost desfiinţate. Pin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1.104/1.08.12013 a fost înfiinţată Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, care a preluat Garda Financiară, Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi Direcţia Regională Vamală.

Investiţie de peste 10 milioane de lei

O clădire spaţioasă, modernă, cu locuri de parcare la discreţie, cu birouri nou-nouţe şi cu geamuri mari şi luminoase - aşa arată noul sediu al Gărzi Financiare Constanţa, situat pe strada Bucureşti. Noua clădire este o sală de sport începută şi abandonată, care a fost predată, în anul 2007, de către Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret Ministerului Economiei, care, la rândul său, a predat-o Gărzii Financiare Constanţa. Decizia a fost de bun augur, deoarece comisarii constănţeni lucrau într-un sediu mic, situat pe bulevardul Ferdinand. Investiţia în noul sediu a fost de 10.411.000 lei. Construcţia 701 mp. Noul sediu este compus din subsol, demisol, parte, şi două etaje. Suprafaţa desfăşurată este de 2.891 mp. De asemenea, în curtea instituţiei sunt locuri suficiente pentru a lăsa parcare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii