Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa de Pensii Constanța, anunț legat de pensiile de urmaș

ro

09 Sep, 2020 17:09 3400 Marime text
  • Documentele pot fi transmise și pe e-mail sau prin Portalul CNPP, sub rezerva ca, în cel mult o săptămână de la expedierea electronică, adeverința în original să fie transmisă instituției, potrivit reprezentanții Casei Județene de Pensii Constanța.


Beneficiarii de pensii de urmaş, în varsta de peste 16 ani, sunt obligaţi, la începutul fiecarui nou an de studiu (şcolar / universitar), să depună adeverinţă de şcolarizare, conform prevederilor Legii 263/2010 cu modificările și completările ulterioare, transmit reprezentanții Casei Județene de Pensii Constanța.

Potrivit sursei citate, aadeverinţele, eliberate și datate după începerea cursurilor din anul școlar / universitar 2020 – 2021, se depun începand cu:   
•    14 septembrie  pentru cei care urmează o unitate de învaţamânt preuniversitară
•    01 octombrie  pentru cei înscrişi în sistemul universitar

Acestea trebuie însotite de:

-    un talon de pensie oricat de vechi sau copia deciziei administrative
-    copia actului de identitate al beneficiarului și al tutorelui legal
-    formularele: “Cerere pensie restantă” si “Acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal”, care pot fi descărcate de pe site-ul instituției
-    un număr de telefon

Setul de acte poate fi expediat prin poștă, poate fi lăsat la intrarea în instituție în urna special amenajată sau se poate depune la parterul institutiei, ghiseul nr. 5, de luni până vineri, după cum urmează: luni, marți, joi în intervalul orar 08.00 – 14.00, miercuri între 08.00 – 16.00, vineri 08.00 – 13.00.

Documentele de mai sus pot fi transmise și pe e-mail sau prin Portalul CNPP, sub rezerva ca, în cel mult o săptămână de la expedierea electronică, adeverința în original să fie transmisă instituției noastre prin una dintre modalitățile menționate mai sus.  

În conformitate cu prevederile art. 78 alin 3 din HG nr. 257/2011 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in cazul în care beneficiarii de pensii de urmaş nu depun adeverinţele de elev/student la termen, drepturile de pensie vor fi sistate până la prezentarea acestora.

Începand cu anul 2011, în conformitate cu prevederile actului normativ menţionat anterior, tinerii beneficiari de pensie de urmaş pot cumula pensia cu venituri salariale indiferent de cuantumul acestora din urmă.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii