Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proteste și la Constanța Proteste spontane la Casele Județene de pensii și DSP-urile din țară (FOTO)

ro

15 Nov, 2023 17:10 1184 Marime text
Angajații de la Direcția de Sănătate Publică și Casa de Pensii  din țară au participat la mișcarea de protest declanșată în toată țara, miercuri dimineața.

Protestele au fost spontane și vin după ce Camera Deputaților a votat marți, în calitate de cameră decizională o ordonanță care permite personalului din Casele de Asigurări de Sănătate (CAS) să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului.

În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică județene și Casele de Pensii nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege.


Proteste și la Constanța la Casa Județeană de Pensii Constanța și la DSP Constanța

Un protest spontan a fost la Casa Județeană de Pensii Constanța.

Angajații Casei Județene de Pensii Constanța au intrat pentru o oră, de la 10,00 la 11,00, intr-un protest spontan, fără întreruperea activității cu publicul. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost aliniați la salariile colegilor din familia ocupațională. Protestul lor vine după ce, ieri, angajații din CAS-uri au reușit să obțină majorările salariale solicitate in urma unei greve prelungite.

 „Fiecare și-a câștigat drepturi prin diferite metode, că este Ordonanță de Urgență sau completare la Ordonanță de Urgență, și angajații Ministerului Muncii au rămas, din păcate, total pe dinafară”, a declarat liderul sindical de la casa de Pensii Constanța, Steliana Brighiu. 

„În funcție ce dinamica acestui protest vom continua cu procedura legală, de demarare a conflictului de muncă până se ajunge la greva generală, probabil. Decizia va fi luată la nivel național de către liderii de sindicat in consultări cu președintele Federației Sindicale a instituțiilor din ministerul Muncii” a mai precizat Steliana Brighiu. 


Mesajul sindicaliștilor din ministerul Muncii

„Nu cerem majorări salariale, ci eliminarea inechităților generate tot de clasa politică. Aceeași funcție, aceeași familie ocupațională. Aceeași clasă politică să găsească o rezolvare”


Și angajații DSP Constanța au protestat azi, 15 noiembrie. 


Citește și:

Pensionarii și asigurații vor putea beneficia de noi bilete de tratament balnear până la finalul anului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii