Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost șef al DGA Constanța cere recalcularea pensiei. Decizia Tribunalului

ro

18 Oct, 2023 17:00 1052 Marime text
  • Magistrații de la Contencios administrativ și fiscal au declinat dosarul către colegii lor de la Secția I Civilă, apreciind că litigiul este unul care ține de materia Asigurări sociale
Dosarul deschis de comisarul șef Traian Mânzală, fost șef al DGA Constanța, în contradictoriu cu Guvernul României și Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne va fi judecat de o altă secție a Tribunalului Constanța, au decis magistrații Secției de Contencios administrativ a instanței.
 
Magistrații de la Contencios administrativ și fiscal au declinat dosarul către colegii lor de la Secția I Civilă, apreciind că litigiul este unul care ține de materia Asigurări sociale.
 
Astfel, dosarul a fost reînregistrat la Tribunalul Constanța, dar pe rolul Secției I Civile, primid indicativul 1459/118/2023*.
 
Prima înfățișăre în proces urmează să se desfășoare la data de 31 ianuarie 2024, cazul fiind în atenția completului LM 14 al Tribunalului, format din judecătorul Felicia Marcu și asistenții judiciari Georgeta Chioveanu și Raluca Guran.
 
Decizia de declinare a fost luată de completul CA18 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Traian Laurențiu Iancu.
 
Conform Hotărârii 1130/2023 a Tribunalului, fostul șef al DGA Constanța a solicitat în proces recalcularea pensiei.
 
Mai exact, comisarul șef a cerut „să se constate vătămarea drepturilor şi intereselor sale legitime referitoare la actualizarea pensiei, vătămare produsă prin prevederile art. VII din OUG 59/2017; Obligarea Guvernului României să asigure fondurile necesare restituirii sumelor necesare indexării şi actualizării pensiei sale astfel cum ar fi fost necesar în lipsa intervenirii modificărilor aduse prin OUG 59/2017; Obligarea pârâtei Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne să «restituie» sumele reţinute din pensie rezultate din indexarea şi actualizarea pensiei raportat la prevederile art. 38 din Legea nr. 153/2017, privind salarizarea din fonduri publice“.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
Comisarul șef Traian Mânzală este fostul șef al Biroului Anticorupție Constanța din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
 
În prezent, fostul șef DGA Constanța este avocat în cadrul Baroului Constanța, cu o experiență de peste 10 ani.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Delegație din cadrul Direcției de Securitate Internă - Bulgaria, în vizită de lucru la sediul Direcției Generale Anticorupție
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii