Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă nu se prezintă nimeni la licitaţie, municipalitatea pierde finanţarea Mazăre - „Parcă-i blestemată şoseaua de coastă“

ro

18 Jun, 2014 00:00 2249 Marime text
Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a anunţat, ieri, că administraţia publică locală va organiza o nouă licitaţie pentru şoseaua de coastă. „La şoseaua de coastă am repornit licitaţia. A doua oară. La şoseaua de coastă, dacă nu se prezintă nici a doua oară firmă, pierdem exerciţiul financiar“, a avertizat edilul-şef.
Amintim că municipalitatea a lansat, în luna februarie a acestui an, proiectul şoselei de coastă, intitulat „Amenajarea integrată a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern“, proiect derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Contractul de finanţare a fost semnat pe 3 decembrie, data începerii proiectului fiind 4 decembrie. Proiectul reprezintă, de fapt, primul tronson al şoselei de coastă, tronson care, conform declaraţiilor managerului de proiect, Ani Merlă, „începe din zona peninsulară, din dreptul Comandamentului Flotei, străbate drumul actual din Portul Tomis şi ajunge în dreptul străzii Eminescu, unde va urca pe taluz printr-o serpentină, făcând legătura cu actuala infrastructură rutieră a municipiului, în dreptul străzii Smârdan, unde va fi şi un sens giratoriu“. Valoarea totală a proiectului este de 42.572.178,12 lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 33.716.083,66 de lei, iar cea a beneficiarului, respectiv a municipalităţii, de 704.843,34 de lei.
Iată însă că şi acest proiect de suflet al primarului Mazăre întâmpină greutăţi. Concluzia i-a aparţinut, ieri, chiar acestuia: „Parcă-i blestemată şoseaua asta (n.r. şoseaua de coastă)“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii