Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

ro

09 Feb, 2024 17:00 1491 Marime text
  • Muncipalitatea a cerut în proces „obligarea pârâţilor la plata sumei de 50000 lei daune interese, constând în aportul adus de Municipiul Constanţa la constituirea capitalului social al Fundației Fantasio“.
Dosarul în care fostul primar Radu Mazăre, alături de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu au fost chemați în judecată de Municipiul Constanța prin Primar legat de Fundația Fantasio a ajuns pe masa Tribunalului!
 
Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța și-au declinat competența de soluționare a dosarului și au trimis cazul la Tribunal, unde a fost înregistat pe rolul Secției I Civile.
 
Cazul are indicativul 17254/212/2022 și, potrivit Hotărârii 279/2024, prin care dosarul a fost declinat, în cauză s-a solicitat de către municipalitate „obligarea pârâţilor la plata sumei de 50000 lei daune interese, constând în aportul adus de Municipiul Constanţa la constituirea capitalului social al Fundației Fantasio“.
 
Pârâți sunt Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, iar reclamant este Muncipiul Constanța prin Primar.
 
Aportul inițial adus la constituirea Fundației Fantasio
 
Suma solicitată reprezintă aportul inițial adus la constituirea Fundației Fantasio, banii fiind solicitați în urma deciziei Curții de Conturi nr. 23/2019.
 
Prin Decizia Curții de Conturi 23/2019 s-a dispus ca municipalitatea să întreprindă toate demersurile necesare recuperării sumei de 50.000 de lei pe care municipalitatea a pus-o la bătaie pentru înființarea Fundației Fantasio.
 
Fundaţia Fantasio fusese înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 48/25.02.2005, şi cea a Consiliului Local Municipal Constanța nr. 123/07.04.2005.
 
Preşedinte al Consiliului Director era Radu Mazăre, primarul de atunci al Constanței.
 
De altfel, potrivit datelor consemnate în anii anteriori la Registrul Naţional ONG, Fundaţia „Fantasio“ a avut ca asociaţi/fondatori Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Constanţa.
 
La data de 12 ianuarie 2024, Judecătoria Constanța a admis excepția necompetenței materiale a instanței, invocată din oficiu, și a decis declinarea cazului.
 
Acum, urmează ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată de la Tribunalul Constanța, Secția I Civilă, pentru a se stabili data primei înfățișări.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii