Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendament la bugetul judeţului Constanţa, privind înfiinţarea unui centru de recuperare pentru Secţia de Pediatrie a SCJU

ro

17 Feb, 2020 00:00 1673 Marime text
 
În lipsa unei dezbateri reale privind bugetul judeţului Constanţa pe anul 2020, consilierul judeţean PNL Bogdan Bola a depus un amendament la acesta, solicitând conducerii Consiliului Judeţean Constanţa şi Spitalului Judeţean de Urgenţă să înfiinţeze şi să utileze un astfel de centru de recuperare pentru Secţia de Pediatrie a spitalului.
 
“Cu sprijinul celor de la DSP, am identificat şi un astfel de spaţiu, care ar putea servi drept centru de recuperare: actualul Centru de Sănătate Mintală Adulţi din cadrul Policlinicii pentru Copii. Relocarea Centrului pentru adulţi din Policlinica pentru Copii la Policlinica 2 nu ar presupune costuri suplimentare şi s-ar supune şi normelor DSP, lucru care nu se întâmplă acum. Mai mult, eliberarea acelui spaţiu ar crea condiţiile necesare pentru înfiinţarea unui centru de kinetoterapie şi recuperare pentru copii, chiar în cadrul Policlinicii destinate lor.
 
Acest centru ar putea să conţină: un spaţiu de joacă (sală de aşteptare înaintea consultului) pentru şcolari şi preşcolari, o cameră de recoltare probe, două saloane, de aproximativ 15 mp fiecare, cabinet de consultaţii, sală kinetoterapie - 20-30 de mp, cameră consult EEG cu cameră monitorizare şi grupuri sanitare pentru pacienţi şi personal”, susţine Bogdan Bola.
 
Consilierul aminteşte şi despre costurile estimate pentru acest centru de recuperare şi kinetoterapie, care s-ar ridica la aproximativ 50.000 de euro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii