Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța O nouă plângere prealabilă pentru anularea Regulamentului de desfășurare a activităților comerciale și a serviciilor de piață

ro

06 Aug, 2023 13:59 4415 Marime text
 
  •  Pe 29 iunie a.c., Consiliul Local Constanța a votat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în Municipiul Constanța.
Reprezentanții Forța Dreptei, filiala Constanța au înregistrat la Primăria Constanța o plângere prealabilă prin care solicită anularea în contencios- administrative a hotărârii Consiliului Local 261/ 2023  - Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în Municipiul Constanța.
 
Prin acest regulament, Consiliul Local dă mână liberă la autorizarea de baruri, restaurante, și alte activități comerciale cu publicul la parterul blocurilor de locuințe fără consimțământul celor direct afectați, vecinii și asociațiile de proprietari în ansamblul lor.
 
„ Considerăm că se încalcă legea iar Consiliul Local Municipal devine inamicul celor care locuiesc la bloc. De ce? Deoarece o astfel de hotărâre va duce la tensiuni grave între locatari și unii dintre cei care desfășoară afaceri la parterul unor astfel de imobile”, susțin deputatul Bogdan Bola, coordonatorul formațiunii politice.
 
 
Reamintim, pe 29 iunie 2023, Consiliul Local Constanța a votat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în Municipiul Constanța.
 
Printre altele, acest act normativ presupune că „pentru unitatea amplasată la subsolul/parterul clădirilor de locuit, operatorul economic trebuie să prezinte în mod obligatoriu acordul asociației de proprietari/locatari și acordul imobilelor limitrofe cu destinația de locuință, referitor la activitatea desfășurată și orarul de funcționare doar pentru unitățile care desfășoară activitate economică peste ora 22:00 și înainte de ora 08:00”.
În situația în care nu există asociație de proprietari/locatari, solicitantul va da o declarație pe proprie răspundere și va depune doar acordul proprietarilor imobilelor limitrofe pe plan orizontal și vertical cu destinația de locuință. În cazul în care președintele asociației de proprietari refuză să dea acordul, operatorul economic va da o declarație pe propria răspundere în acest sens și dosarul va fi supus spre analizare. Aceeași declarație se va da și pentru proprietarii persoane fizice care refuză să-și dea acordul, în imobile unde nu există asociație de proprietari/locatari”.
 
„Prin suprimarea acordului necesar din partea asociației de proprietari și a proprietarilor individuali, care ar putea fi afectați în libera și liniștita folosință a domiciliilor lor, se va produce o ingerință în dreptul lor de a trăi într-un mediu sănătos și o ingerință în viața lor privată și intimă prin desfășurarea de activități economice precum restaurante, baruri, activități distractive și recreative în imediata vecinătate a unui spațiu privat de locuit, unde practic doar un perete sau planșeu separă spațiile individuale”, mai afirma deputatul constanțean.
 
Acțiunea Forța Dreptei, filiala Constanța vine după ce și fostul city-manger al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian a depus o plângere prealabilă în legătură cu același Regulament.
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Știri din Constanța Fostul city-manager, Felicia Ovanesian, plângere prealabilă la Regulamentul privind activitatea comercială în municipiu
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii