Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

ro

30 Sep, 2023 11:32 1662 Marime text

UPDATE 4

Orban a spus că Bogdan Bola este o efervescență și un leader în partidul de la malul mării, iar echipa formată de el este una care poate aduce schimbare in Constanța. 

El a mai subliniat că la momentul alegerilor o să existe candidați în 80% din UAT-urile județului Constanța.

Totodată, consideră că vor mai veni membrii actuali PNL să se înscrie în Forța Dreptei. 


UPDATE 3 

Ia cuvântul Ludovic Orban.

“Este important să crească economia țării, creșterea să fie generată în mod sănătos. De doi ani de zile, de când s-a instalat o coaliție toxică, avem o guvernare care este ca un cancer pentru economie.

Cele mai nocive fenomene economice au avut loc în timpul guvernării PSD-PNL.


Cea mai mare inflație, o inflație de peste 16%.

De când s-a instalat la putere această coaliție toxică, puterea de cumpărare a românilor a scăzut, chiar dacă au existat creșteri salariale. Și asta din cauza inflației.


Comportamentul economiei este extrem de îngrijorător.

Actuala guvernare s-a instalat pe o creștere de 6%, iar acum pe primul semestru a fost de doar 1,6%. Dacă ne uităm la parametrii pentru evoluția ulterioară, vom vedea ca performanța pe anumite domenii este catastrofală.

A crescut cu 30% numărul de firme care intra în insolvență. Industria, sectorul imobiliar, construcții, se află în regres

De când e instalată această putere, românii sunt mai săraci. 

 De când s-a instalat această putere, asistăm la un regres dramatic al democrației. Ultima prostie făcuta de actuala guvernare este angajarea răspunderii pe creșterea fiscalității care a avut loc săptamâna trecută.

 Gaura bugetară de 23 miliarde a fost constatată oficial pe 5 aprilie. De atunci până săptămâna trecută, guvernul nu a lăsat nicio măsură.  Ceea ce indică o perspectivă de deficit de peste 6% (n.r. din PIB).


 Actuala guvernare nu se pricepe la economie și nici nu învață din greșelile pe care le-a comis.


Forța Dreptei alături de USR a luat o decizie de a lansa controlul de constituționalitate asupra legii, a mai spus Orban. 

Închei prin a vă da o chestiune ce mi se pare ridicolă: Ciolacu a încercat să arate că e mare reformist, mințind că desființează sute de posturi, dar acestea sunt vacante.

 Veți vedea prin lege că nu se desființează, fiind 14 excepții de la desființarea posturilor vacante.

 Culmea e ca ultima excepție arata că Guvernul poate printr-un memorandum să mențină posturile fără motiv. 

Orban spune că a depus atac la Curtea Constituțională pe această lege și că documentul are 40 de pagini pentru a nu crește taxele și impozitele. 

Actualul Guvern a decis să taie o sumă considerabilă pentru construirea de spitale. Este o crimă! Nu trebuia să taie de la finanțare construirea de spitale.

Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit spital în Constanța. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor. 

Orban spune că Vergil Chițac a fost primul care i-a dat o bâtă în cap și l-a trădat după ce a ieșit primar.

Constanța nu arată bine. Ar trebui să fie o bijuterie. Are o poziționare geostrategică extraordinară, ar trebui să explodeze. A fost ținuta în izolare de niște oameni care nu au fost interesați de oraș, a spus Orban despre Constanța.


Peste 900 de oameni sunt în Forța Dreptei județul Constanța. 

UPDATE 2

Ia cuvântul deputatul Bogdan Bola.


 

“În orașul nostru mai sunt și alte evenimente, lumea se asteaptă să se deschidă și strada Ștefan cel Mare.”

UPDATE 1 

Sunt prezenti și reprezentanti din partea USR și PMP.




Școala politică a Tineretului Forța Dreptei se desfășoară vineri și sâmbătă (29 – 30 septembrie) la Mamaia, Hotel Victoria.

La eveniment participă președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de lideri ai partidului și tineri din întreaga țară.

 
Celor prezenți li se adresează președintele PMP, Eugen Tomac și vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu. 



În cele două zile ale Școlii politice, tinerii vor avea parte de cursuri și module de lucru dedicate activității politice, comunicării și campaniilor electorale.

Facem precizarea că este a doua ediție a unei scoli politice a Școlii de Tineret. Prima a fost În martie, la Satu Mare. Participă 146 de tineri din 35 de organizații.



Citește și:

Comisie parlamentară de anchetă, inițiată de parlamentarii din Forța Dreptei și din USR, cu privire la atrocitățile din centrele sociale pentru vârstnici
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii