Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Receptia anuala in onoarea membrilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti

ro

26 Jan, 2012 15:24 1171 Marime text

Receptia anuala in onoarea membrilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti

            Promulgarea legii Camerelor de Comert de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza in 1864, sub influenta ambasadorilor acreditati la Bucuresti in acele timpuri, este un prilej de intalnire intre Sistemul Cameral si membrii Corpului Diplomatic.

            Pentru al patrulea an consecutiv, Camera Nationala ofera o receptie la Aula Candelabrelor din Palatul Camerei de Comert, la care sunt invitati ambasadori si consilieri economici, oficiali de rang inalt ai administratiei publice centrale, presedinti ai Camerelor de Comert si Industrie Judetene si ai Camerelor Bilaterale, oameni de afaceri, precum si reprezentanti ai mass media.

            „Dorim ca aceasta intalnire a reprezentantilor mediului de afaceri cu corpul diplomatic acreditat la Bucuresti sa devina o traditie”, a declarat ES Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, dl avocat Mihail M.Vlasov.

 Sedinta Camerei de Comert de la 28 ianuarie 1868 marcheaza, in fapt, momentul in care primul presedinte ales, Miron S. Vlasto, depunea juramantul de credinta in fata oficialilor si a negustorilor cei mai importanti ai vremii, dar si  in prezenta emisarilor cancelariilor straine reprezentate la Bucuresti, care sustinusera initiativa legislativa. Aceasta borna istorica confirma importanta rolului de diplomatie economica asumat de Sistemul Camerelor de Comert in sustinerea comunitatii de afaceri romanesti si in atragerea investitiilor straine.

            Receptia de Gala oferita in onoarea membrilor Corpului Diplomatic acreditati la Bucuresti incepe la Aula Candelabrelor din Palatul Camerei de Comert, la ora 18.30.


Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Directia Reprezentare Camerala

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii