Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 26 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt noi cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate în România

ro

03 Sep, 2010 16:17 883 Marime text

Numărul total de infecţii cu virusul West Nile confirmate în România a ajuns la 15, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului testelor de laborator de la Institutul Cantacuzino, informează MS.

Astfel, potrivit unui comunicat afişat vineri pe site-ul Ministerului Sănătăţii (MS), la celeşapte cazuri confirmate la începutul acestei săptămâni se adaugă confirmarea adouă cazuri din lotulI de investigaţii (din cele aflate pe 30 august în curs de evaluare) şi încă şase cazuri noi, confirmate până în prezent.

Ministerul precizează că cele 15 cazuri au fost confirmate în judeţele Dolj, Alba, Buzău, Cluj, Ialomiţa, Galaţi, Sibiu, Bucureşti, Teleorman, câte un caz, două cazuri în Mureş şi patru în Constanţa.

În prezent, există în investigare clinică, epidemiologică şi de laborator alte două noi cazuri probabile.

Starea de sănătate a bolnavilor care primesc asistenţă medicală de specialitate în unităţile sanitare cu paturi este bună, iar cinci pacienţi fiind externaţi vindecati până în acest moment. Reprezentanţii ministerului precizează că nu au mai fost înregistrate decese.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii