Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul unui fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de DNA, amânat pentru finele lunii septembrie 2024

ro

24 May, 2024 17:00 808 Marime text
 
 
  • Iusein Visel este candidat, din parta Partidului Social Democrat, pentru funcția de primar al comunei Dobromir, județul Constanța.
  • Alegerile locale sunt programate pentru 9 iunie 2024.  
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au amânat pentru finele lunii septembrie 2024 cercetarea specifică în apelului dosarului în care Tribunalul Constanța a încetat – în primă instanță - procesul penal faţă de Iusein Visel, fost primar al comunei Dobromir, județul Constanța!
 
Iusein Visel este candidat, din parta Partidului Social Democrat, pentru funcția de primar al comunei Dobromir, județul Constanța.
Alegerile locale sunt programate pentru 9 iunie 2024.  

Noul termen al cauzei a fost stabilit în faza apelului la data de 26 septembrie 2024. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă! 

Iusein Visel, fost primar al comunei Dobromir, județul Constanța, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța, în iunie 2021!
 
Fostul edil a fost acuzat în prezenta cauză de complicitate la infracțiunea continuată săvârşită de către o altă persoană, în calitate de autor, de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Constanța a încetat procesul penal faţă de Iusein Visel, ca urmare intervenirii prescripţiei generale a răspunderii penale.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța atât de Iusein Visel, cât și de procurorii DNA și de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.
 
Amintim că, într-un alt dosar, Curtea de Apel Constanța a încetat definitiv, în aprilie 2023, procesul penal pornit împotriva lui Iusein Visel, ca efect a intervenirii prescripției răspunderii penale.
 
În primă instanță, Iusein Visel fusese condamnat de Tribunalul Constanța la trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
DNA și fondurile europene
Fost primar din județul Constanța, „beneficiar“ al prescripției răspunderii penale!

 
Judecătoria Medgidia a respins contestația
Iusein Visel poate candida la alegerile locale pentru Primăria comunei Dobromir


 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii