Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Conducere sub influența substanțelor psihoactive

ro

24 May, 2024 10:02 278 Marime text
Nr. 109 din 24 mai 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut, cercetat penal pentru că ar fi condus fără a avea acest drept
 
La data de 23 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Rășinari, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
În fapt, la data de 6 mai a.c., în jurul orei 23.00, în timp ce conducea un ATV pe strada Octavian Goga din localitatea Rășinari, bărbatul nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire efectuat de către polițiștii rutieri, continuându-și deplasarea pe mai multe străzi și, ulterior, într-o zonă greu accesibilă, din afara localității.
În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
 
Conducere sub influența substanțelor psihoactive
 
La data de 23 mai a.c., în jurul orei 20.30, în timp ce conducea un autoturism pe un drum secundar din zona orașului Tălmaciu, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Sibiu, a pătruns în intersecția cu DJ 105G fără să acorde prioritate și a intrat în coliziune cu un autoturism condus pe drumul județean de către un alt sibian, în vârstă de 25 de ani.
Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.
În urma testării șoferului în vârstă de 32 de ani cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul  fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii