Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

24 May, 2024 09:50 282 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 24 mai
 
Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore
 
Pompierii militari au acționat, în cursul zilei de ieri (23.05.2024), pentru gestionarea celor 1.642 solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
 
În perioada analizată, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.317 persoane aflate în dificultate.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele operative au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 56 incendii izbucnite pe tot teritoriul țării și au gestionat 6 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.
 
De asemenea, în acest interval de timp, colegii noștri au acționat în 265 situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, iar pe timpul intervențiilor desfășurate 5 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Totodată, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în perioada 23.05.2024, ora 07.00 - 24.05.2024, ora 07.00, au fost înregistrate efecte în 6 localități din 3 județe (Bihor, Mehedinți și Timiș), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 7 curți și 3 beciuri, precum și pentru degajarea a 2 copaci, fiind avariat 1 autoturism.
 
De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 1 drum național (DN 6/MH) din cauza aluviunilor adunate pe carosabil.
 
Pe lângă toate aceste situații, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 18 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 17 dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase (urși) în localități din județele Argeș, Bacău, Buzău, Covasna, Harghita, Sibiu, Vâlcea și Vrancea și un mesaj privind manifestarea fenomenelor hidrologice periculoase în județul Bihor.
 
Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.
 
Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii