Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tată și fiu, reținuți după ce au încercat să mituiască doi polițiști

ro

04 Apr, 2024 10:16 513 Marime text
Foto: DGA facebookDouă persoane, tată și fiu, din județul Mureș au fost reținute ieri, 3 aprilie a.c.. pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită, după denunțul a doi polițiști din cadrul unei secții de poliție a Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș.

Potrivit DGA, în data de 2 aprilie 2024, la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost înregistrate denunțurile a doi agenți de poliție cu privire la faptul că un bărbat le-a promis și oferit suma de 600 de euro pentru a nu fi suspendat permisul de conducere al fiului său pentru efectuarea unei depășiri pe linie continuă.

Momentul cu înmânarea sumei de bani a fost filmat cu body cam din dotare.

„Ulterior, în data de 03.04.2024, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, moment în care, atât tatăl, cât și fiul care săvârșise contravenția, i-au înmânat unuia dintre cei doi polițiști denunțători suma de 10 mii de forinți, pe lângă cei 600 de euro dați drept mită în ziua anterioară.
Cei doi urmează ca astăzi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții DGA.

citește și: 

Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii