Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Hagi, Gică Popescu și Ștefan Preda joacă pentru Generația de Aur, la meciul de adio, contra echipei World Stars, din care face parte și Rivaldo

ro

25 May, 2024 16:36 1414 Marime text
  • Meciul de gală este organizat la 30 de ani de la Campionatul Mondial din SUA, când tricolorii au fost la un pas de a juca semifinala, contra Braziliei.

Arena Națională din București găzduiește sâmbătă, 25 mai 2024, de la ora 20.30, meciul demonstrativ dintre echipa Generației de Aur și formația stelelor mondiale, în ceea ce va constitui ultima reprezentație pe teren a jucătorilor care au făcut istorie pentru România.

Echipei Generaţia de Aur este antrenată de Anghel Iordănescu şi Gabi Balint, în timp ce formația World Stars îl va avea pe banca tehnică pe Jose Mourinho. Acest meci de gală este organizat la 30 de ani de la Campionatul Mondial din SUA, din 1994, când tricolorii au fost la un pas de a juca semifinala, contra Braziliei, după ce au pierdut dramatic, la loviturile de departajare, sfertul de finală cu Suedia.
 

55.000 de spectatori pe stadion

Partida Generația de Aur - World Stars are parte de un interes enorm, 55.000 de spectatori urmând a se afla în tribune la meciul de adio al foștilor mari jucători ai României. Din echipa Generației de Aur fac parte și trei reprezenți ai Farului Constanța: Gheorghe Hagi (manager tehnic), Gheorghe Popescu (președinte) și Ștefan Preda (antrenor de portari). Fosta campioană a României are un reprezentant și în cealaltă formație, brazilianul Rivaldo, acționar la clubul de pe litoral. Meciul e transmis în direct de Pro TV. 
 

Componența celor două echipe:

Generația de Aur


Portari
Florin Prunea (1), Bogdan Stelea (12), Ştefan Preda (22)

Fundași
Gică Popescu (6), Iulian Filipescu (23), Miodrag Belodedici (4), Dan Petrescu (2), Tibor Selymeş (13) Gheorghe Mihali (14), Răzvan Prodan, fiul lui Didi Prodan (3), Corneliu Papură (19)

Mijlocași
Gică Hagi (10), Dorinel Munteanu (8), Constantin Gâlcă (18), Basarab Panduru (15), Ioan Ovidiu Sabău (8), Ovidiu Stângă (20), Ionuţ Lupescu (5)

Atacanți
Ilie Dumitrescu (11), Florin Răducioiu (9), Marius Lăcătuş (7), Ion Vlădoiu (16), Viorel Moldovan (9), Adrian Ilie (11), Marian Ivan (21).
 

World Stars


Portari
Dida (1), Frey (1)

Fundași
Maicon (13), Candela (32), Fernando Couto (6), Panucci (2), Juanito Gutierrez (20), Paul Bodin (3), Kobiashvilli (4), Miroslav Djukic (5)

Mijlocași
Rivaldo (10), Giovanni (11), Litmanen (7), Gokhan Inler (14), Christian Karembeu (19), Giorgios Karagounis (20), Edmilson (15), Marcos Senna (16), Christian Zaccardo (81)

Atacanți
Nuno Gomez (21), Hristo Stoichkov (8), Goran Pandev (27), Javier Saviola (9).


Va fi o sărbătoare frumoasă

„Vom fi acolo și vom vedea cât vom putea. Va fi o sărbătoare frumoasă. Am înțeles că evenimentul e pregătit foarte bine. Sper ca lumea care vine să se bucure văzându-ne pentru ultima oară pe gazon, cum s-a zis. E din ce în ce mai greu pe teren, că anii trec. E important că spectatorii vor fi prezenți în număr mare. Sperăm să-i mai facem o dată fericiți“, a menționat Gică Hagi.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Generația de Aur)


Citește și:

Filmul „Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, în avanpremieră la Constanța. Când va avea loc
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii