Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Generația de Aur, victorie în meciul de adio. Spectacol și emoții! Un stadion plin, pentru o echipă de neuitat (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

25 May, 2024 20:10 4832 Marime text



Vă iubim! Vă mulțumim că ne-am bucurat încă o dată împreună!, este mesajul care însoțește o imagine cu Generația de Aur din vestiar, de la finele meciului.  


UPDATE 19:

După încheierea partidei, membrii Generației de Aur au făcut turul de onoare al stadionului, fiecare purtând tricolorul.  

UPDATE 18:

Ziua în care putem spune că povestea noastră are un final fericit. Vă mulțumim că ne-ați iubit și ne iubiți. În tot acest timp, când fluierul de start al meciurilor se auzea, tot ce ne-am dorit e să vă facem fericiți. Generația de Aur nu ar fi existat dacă ar fi fost singură. Generația de Aur suntem toți împreună, este mesajul de final de pe pagina de Facebook „Generația de Aur“.


UPDATE 17:
 
Partida s-a încheiat, Generația de Aur a câștigat cu 3-2! 54.967 de suporteri au fost prezenți pe stadion la acest eveniment de excepție, fiind doborât recordul de asistență în istoria Arenei Naționale.

UPDATE 16:

În minutul 73, Generația de Aur trece în avantaj, a înscris cu o lovitură de cap Costel Gâlcă! Centrarea de la gol i-a aparținut lui Dorinel Munteanu, deschis cu o pasă luminoasă de Hagi. 3-2, de la 0-2!

UPDATE 15:

Generația de Aur egalează în minutul 63, după ce Gică Hagi a înscris din penalty. 2-2! După pauză, arbitrează Cristian Balaj. 
  
UPDATE 14:


În minutul 53, Bogdan Stelea are două intervenții de senzație în fața lui Hristo Stoichkov, la primul șut respingând în bară.

UPDATE 13:

A început repriza a doua. În pauză, pe stadion a avut loc un moment special, un spectacol de lumini dedicat Generației de Aur.

UPDATE 12:

Generația de Aur reduce din diferență în minutul 41, prin Basarab Panduru, cu un șut frumos, din pasa lui Hagi. Panduru ratase o situație importantă și cu puține momente mai devreme. Generația de Aur - World Stars 1-2, scor cu care se încheie prima repriză! 

UPDATE 11:


În minutul 35, Gică Popescu îl găsește pe Hagi liber în careu, dar șutul decarului este respins iar de Dida.

UPDATE 10:

Dida respinge în corner după o combinație între Hagi și Adrian Ilie. În minutul 30, Ion Crăciunescu acordă o nouă pauză de hidratare.  

UPDATE 9:

În minutul 27, Goran Pandev marchează pentru 2-0, la o respingere a lui Prunea.

UPDATE 8:


În tribune, spectatorii fac celebrele valuri, ambianța este deosebită. 

UPDATE 7:

În minutul 21, Rivaldo marchează pentru World Stars, cu un șut de la 16 m, din pasa lui Karagounis. Generația de Aur - World Stars 0-1! 

UPDATE 6:


În minutul 18, Nuno Gomes introduce mingea în plasă pentru echipa starurilor mondiale, dar golul este anulat pentru ofsaid. În minutul 20, are o ocazie bună și Viorel Moldovan, intrat pe teren. În minutul 21, Karagounis trage în bară, din careu!

UPDATE 5:

Favoritul tribunelor, Gică Hagi, trage de la distanță în minutul 16! Una dintre execuțiile sale care l-au făcut celebru în anii de glorie. În minutul 16, arbitrul oprește meciul pentru o pauză de hidratare. 

UPDATE 4:

În minutul 5, se ține un moment de reculegere în memoria lui Daniel Prodan. Într-o peluză, se ridică portretul regretatului fotbalist. Pe teren, în apărarea României, fiul său, Răzvan Prodan, este învins de emoții și nu-și poate înfrâna lacrimile. Tot stadionul îi scandează numele lui Didi Prodan. Răzvan Prodan este îmbrățișat de Rivaldo și Stoichkov.    

Înaintea meciului, Răzvan Prodan a primit un tablou special, cu imagini cu tatăl său, un suvenir care să rămână în istorie.

La fel ca tot ce a fost și a făcut pentru noi Didi Prodan. Mulțumim pentru surpriză, @the_coffeeartist, se arată pe pagina de Facebook a avenimentului.  


UPDATE 3:

Meciul a început. Stadionul erupe de fiecare dată când mingea e la Hagi. „Regele“ face spectacol, trage și la poartă, dar nu-l poate învinge pe Dida.  

UPDATE 2:

Cele două echipe au pătruns pe teren. Atmosfera pe stadion este senzațională. Se intonează Imnul Național. Mesajul din tribună, scris din cartoane colorate, pe fundal tricolor, este „Hai, România!“. Arbitrul meciului este Ion Crăciunescu. Cele două echipe au făcut poza de grup.    

UPDATE 1:

În deschiderea evenimentului, a avut loc un moment artistic al Loredanei Groza.

Loredana Groza a cântat din inimă pentru România. Ne-am încălzit vocea pentru o seară istorică. Ce emoții! Ce senzație! Ce fericire!, se arată pe pagina de Facebook „Generația de Aur“.    



Știrea inițială:


Meciul de adio al Generației de Aur a fotbalului românesc se joacă astăzi, 25 mai 2024, de la ora 20.30, pe Arena Națională din București, contra formației starurilor mondiale, World Stars.

Ultima reprezentație pe teren a jucătorilor care au făcut istorie pentru România, în frunte cu Gheorghe Hagi, este o adevărată sărbătoare, pe un stadion arhiplin, 55.000 de spectatori fiind prezenți la acest moment special.

Echipei Generaţia de Aur este antrenată de Anghel Iordănescu şi Gabi Balint, în timp ce formația World Stars îl va avea pe banca tehnică pe Jose Mourinho.

Acest meci de gală este organizat la 30 de ani de la Campionatul Mondial din SUA, din 1994, când tricolorii au fost la un pas de a juca semifinala, contra Braziliei, după ce au pierdut dramatic, la loviturile de departajare, sfertul de finală cu Suedia.

Din echipa Generației de Aur fac parte și trei reprezenți ai Farului Constanța: Gheorghe Hagi (manager tehnic la formația de pe litoral), Gheorghe Popescu (președintele clubului) și Ștefan Preda (antrenor de portari).

Fosta campioană a României are un reprezentant și în cealaltă formație, brazilianul Rivaldo, acționar la clubul de pe litoral.

Echipa de start a Generației de Aur este: Prunea - D. Petrescu, Belodedici, R. Prodan, D. Munteanu, Sabău, G. Popescu, Lupescu, I. Dumitrescu, Hagi (cpt.), Răducioiu.    

Echipa World Stars: Dida - Maicon, Panucci, Djukic, Candela, Edmilson, Giovanni, Karagounis, Rivaldo (cpt.), Nuno Gomes, Stoichkov.

Cele două loturi:

Generația de Aur

Portari
Florin Prunea (1), Bogdan Stelea (12), Ştefan Preda (22)

Fundași
Gică Popescu (6), Iulian Filipescu (23), Miodrag Belodedici (4), Dan Petrescu (2), Tibor Selymeş (13) Gheorghe Mihali (14), Răzvan Prodan (3) - fiul lui Didi Prodan, Corneliu Papură (19)

Mijlocași
Gică Hagi (10), Dorinel Munteanu (8), Constantin Gâlcă (18), Basarab Panduru (15), Ioan Ovidiu Sabău (8), Ovidiu Stângă (20), Ionuţ Lupescu (5)

Atacanți
Ilie Dumitrescu (11), Florin Răducioiu (9), Marius Lăcătuş (7), Ion Vlădoiu (16), Viorel Moldovan (9), Adrian Ilie (11), Marian Ivan (21).
 
World Stars

Portari
Dida (1), Frey (1)

Fundași
Maicon (13), Candela (32), Fernando Couto (6), Panucci (2), Juanito Gutierrez (20), Paul Bodin (3), Kobiashvilli (4), Miroslav Djukic (5)

Mijlocași
Rivaldo (10), Giovanni (11), Litmanen (7), Gokhan Inler (14), Christian Karembeu (19), Giorgios Karagounis (20), Edmilson (15), Marcos Senna (16), Christian Zaccardo (81)

Atacanți
Nuno Gomez (21), Hristo Stoichkov (8), Goran Pandev (27), Javier Saviola (9).

Sursa foto: Facebook (Generația de Aur) 

Citește și:


Farul Constanța
Hagi, Gică Popescu și Ștefan Preda joacă pentru Generația de Aur, la meciul de adio, contra echipei World Stars, din care face parte și Rivaldo


Tricoul lui Hagi de la meciul de retragere al Generației de Aur, cel mai scump la licitația caritabilă. Cine l-a achiziționat și cu ce sumă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii