Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraţii Mazăre dau de lucru inspectorilor ANI Senatorul de Constanţa Alexandru Mazăre nu ar putea justifica banii din Israel (documente)

ro

19 Feb, 2016 00:00 3855 Marime text
După ce, în luna septembrie a anului trecut, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au solicitat Curţii de Apel Constanţa extinderea acţiunii de control privind o diferenţă nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate de fostul primar, Radu Mazăre, ANI identificând o sumă de 779.057 de euro în depozite deschise la o bancă din Israel, ieri, şi fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, a intrat în vizorul ANI pentru o situaţie similară.

ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de aproximativ 210.775 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de senator în Parlamentul României de către Alexandru Mazăre.
 
Diferenţa identificată, spun inspectorii de integritate, „a rezultat din constituirea, de către persoana evaluată, a unor depozite bancare în cuantum de 160.775 de euro la o unitate bancară de pe teritoriul statului Israel, precum şi din achiziţionarea unui imobil pentru care a fost achitat preţul de 50.000 de euro“, precizează aceştia în comunicatul remis presei.
 
Menţionăm că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele semnalate de ANI şi de la senatorul Alexandru Mazăre, însă acesta nu a răspuns nici apelurilor, nici mesajelor noastre. Dacă o va face, vom publica ulterior răspunsul său.
 
În perioada 1996-2004, Alexandru Mazăre a fost directorul general al SOTI Cable Neptun SRL. La alegerile locale din iunie 2004, fratele primarului a fost ales consilier municipal în Constanţa, însă a renunţat la mandat în noiembrie 2004, fiind ales deputat de Constanţa pe listele Partidului Social Democrat. În 2008, obţine un mandat de senator, iar în 2012, candidează pentru un nou mandat. Alexandru Mazăre este cercetat de procurorul Dana Ana, de la DNA, în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre şi de Avraham Morgenstern.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, publicate pe site-ul ANI în iunie 2015, senatorul Alexandru Mazăre are, din anul 2007, în localitatea Costineşti, un teren în suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Pământul este încadrat la alte categorii de terenuri extravilane, dacă acestea se află în circuitul civil. De asemenea, senatorul mai are, din 2008, cinci hectare în localitatea Baia, judeţul Tulcea. Cele două terenuri au intrat în posesia lui Alexandru Mazăre prin vânzare-cumpărare. Senatorul are, din 2010, un apartament în Constanţa, în suprafaţă de 120 de metri pătraţi, bani puşi deoparte, respectiv 3.000 de euro (dintr-un debit la BRD), 4.000 de lei (într-un cont curent la Bancpost) şi 1.000 de euro (într-un cont curent la HVB).
 
Alexandru Mazăre a împrumutat în nume personal, cu suma de 200.000 de euro, societatea comercială APU Media SA, firmă administrată de Gabriela-Victoria Mazăre, mama lui Alexandru, a lui Radu Ştefan şi a lui Mihai Mazăre. De asemenea, Alexandru Mazăre a mai acordat un împrumut în nume personal, în valoare de 80.000 de euro, fratelui său, Mihai Mazăre.
 
De la Senatul României, Alexandru Mazăre a luat o indemnizaţie de 58.908 lei, iar 6.600 de euro (brut) au intrat în buzunarul acestuia în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, de pe urma închirierii apartamentului. Senatorul Mazăre a mai câştigat 2.500 de lei după ce a arendat terenul din Baia.
 
În declaraţia de interese depusă în 2015, Alexandru Mazăre a menţionat calitatea de acţionar al SC Thomas Cook Company SA, unde are acţiuni în valoare de 60.000 de lei.
 
În secţiunea „Documente“ sunt disponibile declaraţiile de avere şi de interese ale senatorului Alexandru Mazăre. 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii