Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Constanţa încearcă fără succes să recupereze bani de la Asociaţia Crescătorilor de Cai „Hippontica“

ro

08 Nov, 2019 00:00 2292 Marime text

Aleşii judeţeni aprobau în şedinţa din 27 noiembrie 2013 alocarea sumei de 100.000 de lei Asociaţiei Crescătorilor de Cai din Dobrogea „Hippontica“. Finanţarea făcea parte din planurile fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de a transfera prin hotărâre de Guvern Herghelia de la Mangalia la CJC. Acest lucru nu s-a întâmplat, în schimb, Curtea de Conturi a cerut actualei conduceri a administraţiei judeţene să recupereze banii alocaţi Asociaţiei „Hippontica“.


De altfel, această asociaţie nu este singura împotriva căreia, în ultimii ani, Consiliul Judeţean s-a îndreptat pentru recuperarea unor prejudicii. Ca şi în cazul Fundaţiilor „Thalia” sau „Fantasio”, recuperarea finanţărilor este imposibilă, deoarece şi Asociaţia Crescătorilor de Cai din Dobrogea Hippontica s-ar fi dizolvat, după cum susţine primul său preşedinte, actualul deputat UDMR de Constanţa, Isvan Antal Janos.


Ultimul preşedinte al Asociaţiei, arhitectul Alexandru Nănescu, afirmă că ONG-UL nu a mai avut activitate de mai mulţi ani şi urmează să fie radiat. Nănescu a adăugat că din suma aprobată de 100.000 de lei, la Asociaţie nu au ajuns decât 40.000 de lei, diferenţa nemaifiind achitată niciodată.


Prin urmare, aceasta este suma pe care Consiliul Judeţean încearcă să o recupereze.
La sfârşitul lunii septembrie a.c., în temeiul art. 47, alin. 4 şi alin.5 din Legea 20712015 privind Codul de Procedură Fiscală, Consiliul Judeţean Constanţa a comunicat aplicarea popririi pentru Asociaţia Crescătorilor de Cai din Dobrogea „Hippontica“.


Potrivit Registrului Naţional ONG, asociaţia s-a înfiinţat în data de 10 ianuarie 2013 şi avea drept scop crearea cadrului organizatoric pentru toţi crescătorii, proprietarii şi iubitorii de cai din regiune. La momentul înregistrării, fondatorii şi asociaţii în cadrul acestei structuri, care administrau Herghelia Mangalia, erau: Istvan Janoş Antal, Anca Nicoleta Bîlbă, Ion Cristian Dumitrache, Petre Cacioianu, Nicu Dobre, Tănase Calagiu, Adrian Răzvan Nedelcu, Geronimo Răducu Brănescu, Valentin Georgescu şi Giulio Adrian Ghereben.
 
Ca o coincidenţă, sediul Asociaţiei Crescătorilor de Cai din Dobrogea „Hippontica” s-a aflat, potrivit Registrului Naţional ONG, la adresa bulevardul Mamaia numărul 255, adresă care coincide cu cea a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.


Citeşte şi:

Niciunul nu este din Constanţa Cine conduce Herghelia Mangalia - funcţii, avere, interese (documente)

Aproape un milion de euro CJC se judecă cu Romsilva şi Ministerul Finanţelor pentru lucrările de la Herghelia Mangalia (galerie foto+documente)

Pentru modernizare, RAJDP Constanţa ar fi cheltuit nelegal 3,5 milioane de lei Constantin Ancuţa este noul director al Hergheliei Mangalia (documente)

CJC-ul, „în galop" pentru herghelia Mangalia printr-o hotărâre de guvern
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii