Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:22 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC-ul, „în galop" pentru herghelia Mangalia printr-o hotărâre de guvern

ro

26 Oct, 2012 01:00 2475 Marime text

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a aprobat, în şedinţa de ieri, un proiect ce vizează emiterea acordului CJC în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern privind transmiterea unor bunuri din domeniul public şi din domeniul privat al statului şi aflate în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva - Direcţia Silvică Constanţa în domeniul public al judeţului Constanţa şi în administrarea CJC.

Prin acest proiect de hotărâre CJC intenţionează preluarea în administrare a hergheliei de la Mangalia. „Astăzi am votat şi preluarea hergheliei de la Mangalia pe care am găsit-o într-o stare deplorabilă. Sunt bălării mai mari decât hipodromul, vrem să repunem hipodromul în funcţiune, să salvăm rasele de cai, să facem un concurs de anduranţă pentru pur-sângele arab pe Grindul Chituc. Sunt nişte proiecte care vor concura la folosirea acestei herghelii în interesul judeţului Constanţa. Mergeţi să vedeţi care e situaţia, sunt morţi de foame, nu au de unde să bea apă, nu au nicio perspectivă, 30 la sută din ei sunt bolnavi, hipodromul e în paragină", a explicat Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC. Ciudat cum herghelia de la Mangalia nu a părut să reprezinte vreun interes deosebit pentru Consiliul Judeţean până la acest moment. Aşa cum nici caii bolnavi nu au atras atenţia instituţiei conduse de Constantinescu.

„Dacă reuşesc prin Guvernul USL pe care îl avem, şi sper să-l avem şi după 9 decembrie,vom da hotărâre de guvern şi va trece, nu îi întrebăm dacă vor (n.r. - pe reprezentanţii Direcţiei Silvice), ar trebui să-i întrebe statul român şi organele în drept ce au făcut până acum de ce nu au hrănit caii, de ce nu i-au întreţinut, de ce nu au băgat hipodromul în circuitul loto pronosport cum a fost cândva", a subliniat mai marele CJC. Pe acelaşi principiu, de ce nu s-a sesizat CJC-ul până la acest moment? Cu atât mai mult cu cât l-a avut primar la Mangalia pe social democratul Claudiu Tusac, care ar fi putut să semnaleze situaţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stamate Viorel 31 Jan, 2013 16:12 Cei care nu au nici o treabă cu caii să nu şi mă i dea cu părerea despre starea de întreţinere şi sănătate a căilor de la Mangalia care nu sunt morţi de foame ci chiar supraponderali deoarece sunt scoşi doar în plocurile de lângă grajdurli şi în timp ei se lenevesc precum un maratoist obligat să se antreneze in propria curte Şi asta p tr că lipses antrenorii şi jokeii care au plecat în străinătate s au la herghelii particulare datorită salariilor minim pe economie Dacă hipodromul ar fi funcţional şi Direcţia Silvică ar binevoi să şi formeze personal din tinerii care vor lucreze acolo poate caii ar arată cum trebuie şi ar fi vanduti la adevărată lor valoare Dar probabil că sunt interese mai mari ptr cele 500 ha ale herghelii care valorează mă i mult cu viloaie şi căi putere pe ele