Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma unui fost primar, actual funcționar la Ministerul Investițiilor Europene, a semnat un contract cu Utilități Publice Cernavodă (DOCUMENT)

ro

14 Oct, 2022 00:00 3451 Marime text
  • Grieb Csaba Francisc apărea ca expert administrație publică la Ministerul Fondurilor Europene, în 2021
  • În februarie 2022, era depusă declarația după numirea sa pe funcția de expert proiect la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
  • Valoarea contractului cu Utilități Publice Cernavodă este de 600.645 lei
 
SC Utilități Publice Cernavodă SRL, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Cernavodă a atribuit un contract, în urma unei achiziții publice pentru achiziționarea de dotări independete pentru rețeaua de agent termic secundar.
 
Atribuirea a avut loc pe 20 septembrie 2022, rezultatul final fiind afișat pe platforma SEAP la data de 11 octombrie. Valoarea contractului este de 600.645 lei, firma câștigătoare fiind Napotherm Consulting SRL. Este vorba de achiziția de robineți, schimbătoare, pompe, grup pompare.
 

Napotherm Consulting SRL

 
Firma e înființată în anul 2019, conform Registrului Comerțului, cu sediul social în Tureni, comuna Tureni, județul Cluj. Firma vine din proveniență din schimbarea sediului din alt județ, unde a fost inițial înființată în anul 2015. Capitalul social este de 200 de lei, cu un număr de 20 de părți sociale, cu 10 lei valoare. Asociat unic este Grieb Csaba Francisc, iar administrator este Rovena Ligia Pascu. Conform sursei amintite nu există înregistrări financiare pe anii 2019, 2020 și 2021. În schimb, firma a raportat 10 contracte publice între 2019 și 2021, cu o valoare totală de 1.017.575 lei. Cele mai multe contracte au fost cu diverse primării, cum ar fi Primăria orașului Săcuieni Bihor, Primăria Carei, Primăria Zerind, Primăria Andrid etc.
 
Grieb Csaba Francisc apare și în Napotherm Engineering SRL (100%), cât și asociat în G Nova Construct SRL (20%) – firma are activitatea întreruptă temporar. Rovena Ligia Pascu este administrator în Napotherm Engineering SRL, cât și asociat unic la Elite Rocsacons SRL, firmă în dizolvare juridică conform art. 237 din Legea 31/1990.
 

Grieb Csaba Francisc

 
Grieb Csaba Francisc este fostul primar al orașului Tășnad, județul Satu Mare. Conform ultimei declarații de avere, din iunie 2020, de pe vremea când încă ocupa fotoliul de primar, deținea două terenuri – unul la Tureni, județul Cluj (unde are sediul și firma de mai sus), cumpărat în anul 2006, cu o suprafață de 4.800 mp și un teren de peste 930 mp la Mogoșoaia, Ilfov. Totodată deține 1/10 cotă parte dintr-un drum de acces la Mogoșoaia. La Tureni avea o casă construită în 2011, de 379,5 mp. Conturile deținute la bănci erau raportat cu 0 lei sold, fiind poprire pe toate cele 5 conturi. Ca plasamente, a raportat suma de 45.500 lei către Rovena Ligia Pascu, cât și 1.897 lei către firma Napotherm Consulting SRL. Ca datorii, a declarat un credit la BRD de 24.600 euro, scadent în 2031, un credit de 90.400 euro, scadent în 2037 la Alpha Bank și o datorie de 6.500 lei către Grieb Szabolcs. Ca venituri a declarat suma de 95.923 lei (net) de la Primăria Tășnad. Conform declarației rectificative din august 2020, au mai apărut trei bunuri mobile înstrăinate, prin donație, către Maria Grieb, o casă la Periș, județul Ilfov (în august 2020) și un autoturism înstrăinat în ianuarie 2020.
 
Conform declarației de interese din 2020, apărea ca asociat la Napotherm Consulting SRL, exista și PFA-ul său, care a fost radiat, apărea acționar la Nexte Bank SA Târgu Mureș, asociat la firma G Nova Construct SRL – activitate suspendată și asociat la Napotherm Engineering SRL. Totodată, deținea funcția de membru la Societatea de Termoenergetică și Termoficare din România, vicepreședintele și membru în Consiliul Director la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Satu Mare, vicepreședinte la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii în Sectorul de Apă și Apă Uzată Satu Mare, vicepreședintele Asociației Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România și membru în Consiliul Director al Ocolului Silvic „Codrii Satmarului”. Politic, era vicepreședinte organizației județene PNL Satu Mare, președinte al organizației locale Tășnad PNL, membru CJEx PNL Satu Mare și membru BPJ PNL Satu Mare.
 

Declarația din 2021 – ascensiunea la Ministerul Fondurilor Europene

 
După ce a pierdut fotoliul de primar, Grieb Csaba Francisc apare ca expert administrație publică la Ministerul Fondurilor Europene. Desigur, declarația de avere a fost depusă în iunie 2021. Bunurile sunt identice, inclusiv popririle. Ca venituri, au fost declarate următoarele: 87.745 lei de la Primăria Tășnad, pentru funcția de primar, 1.340 lei de la Consiliul Local Tășnad – funcția de consilier local, 4.766 lei (net) de la Napotherm Engineering – director general și 3.217 lei de la MFE, pentru funcția de expert în administrație publică.
 

2022 – expert proiecte

 
Și iată că în februarie 2022, era depusă declarația după numirea sa pe funcția de expert proiect la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Conform declarației de avere, a rămas cu terenul și casa din Tureni, terenul intravilan din Ilfov fiind executat pentru valoarea de 355.000 lei către o persoană fizică, la finele lunii noiembrie 2021. Conturile apar pe 0, nemafiind inclusă precizarea de poprire. Ca venituri a raportat 7.370 lei pentru funcția de consilier local la Tășnad, de la Napotherm Engineering – 26.032 lei pentru funcția de director, iar de la Ministerul Investițiilor a primit 67.738 lei.
 

Despre Utilități Publice Cernavodă SRL

 
Firma are sediul social în localitatea Cernavodă, oraș Cernavodă, pe fundătura Viorelelor. A fost înființată în anul 2010. Asociat unic este Orașul Cernavodă, iar persoanele din conducere sunt Gabriel Cătălin Livădaru, Presadă Simona, Lucian Rădulescu și Dorel Ungureanu. 
 
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe www.licitatiapublica.ro.

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise

 
Citește și:
 
O firmă din Neamț va livra țevi la Cernavodă, în valoare de peste 800.000 lei (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii