Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Combinaţii de alimente care afectează sănătatea

ro

04 Jun, 2014 17:09 1739 Marime text
Combinaţia unor alimente poate cauza efecte negative sănătăţii, precum balonări, dureri de cap şi oboseală. De exemplu, fructele în combinaţie cu alte alimente nu reprezintă o formulă ideală, deoarece vor fermenta în stomac. Se recomandă ca fructele să fie mâncate pe stomacul gol, cu minim 30 de minute înainte de masă sau cu două ore după masă. Fructele acide, precum portocala şi mărul, pot fi combinate între ele, în timp ce fructele dulci, bananele şi perele, se consumă pe rând.
La aceeaşi masă nu se amestecă carnea cu ouăle sau brânzeturile deoarece stomacul nu poate digera, în acelaşi timp, două alimente concentrate. De asemenea, omletele care conţin carne nu sunt benefice pentru organism, deoarece la o masă trebuie să existe o singură sursă de proteine pentru ca stomacului să îi fie uşor să digere. Este recomandata omleta cu legume.
Trebuie să se evite amestecul dintre alimentele grase, precum untul sau smântâna, cu cele bogate în proteine, deoarece se îngreunează trecerea mâncării din stomac în intestin. Se recomandă combinarea proteinelor cu legume sărace în amidon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii