Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

ro

18 Apr, 2024 15:23 436 Marime text
Ministerul Sănătăţii lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor, de către medici, de la unităţile medicale de stat la cele din mediul privat, a anunţat joi ministrul Alexandru Rafila.

"Să nu uităm, de exemplu, că medicii de familie sunt operatori privaţi şi trimitem pacienţii la medicul de familie chiar dacă sunt operatori privaţi. (...) Lucrăm la o strategie care să limiteze acest lucru, nu ştiu dacă o să putem să o eliminăm. O să încercăm să facem lucrurile aplicat şi într-un mod care responsabilizează medicii.

Cred că ar trebui făcută o declaraţie pe propria răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice privind acest aspect, că nu direcţionează pacienţi.


Trebuie stabilite şi nişte sancţiuni care să poată să fie aplicate.

Pe de altă parte, şi asta o să o introducem curând în criteriile de performanţă ale managerilor, este vorba despre modul în care este respectat programul de lucru în spitalele publice pentru că unii medici care lucrează într-un spital public trebuie să desfăşoare activitate de cel puţin şase ore, iar completarea până la şapte ore se face prin serviciul de gardă. (...) Lucrăm la acest lucru", a spus Rafila.


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a participat joi la deschiderea oficială a Forumului Naţional de Neurologie, cu tema "Strategia naţională pentru combaterea bolilor cardiovasculare şi cerebrovasculare", un eveniment organizat de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroreabilitării şi Societatea de Neurologie din România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.


Sursa: Agerpres.ro. 


Citește și:

Ministerul SănătățiiConcluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii