Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

stiripesurse.ro România nu va avea, în viitorul apropiat, o instituţie a Primei Doamne

ro

26 Dec, 2015 16:44 2036 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a dezvăluit că soţia sa, Carmen, nu iubeşte atât de mult statutul de persoană publică, încât să fie mereu în lumina reflectoarelor. Anunţul era uşor de anticipat. Carmen Iohannis a fost prezentă la toate vizitele de stat ale preşedintelui, dar, în rest, a fost o apariţie mai mult decât discretă. A preferat să stea la Sibiu şi să predea limba engleză, relatează Digi24.
 
În luna ianuarie a acestui an, Carmen Iohannis era primită cu urale de elevii de la Colegiului Gheorghe Lazăr din Sibiu, unde e profesoară de Engleză. Copiii erau convinşi atunci că, odată ce Klaus Iohannis a devenit preşedinte, soţia lui nu va mai rămâne la catedră.
 
„Ne este dor de ea şi sunt sigură că, deşi va pleca, vom ţine legătura şi mereu va rămâne diriginta noastră”, spune o elevă.
 
Doar că, deşi a avut un început de an încărcat, cu multe vizite externe în care l-a însoţit pe şeful statului, Carmen Iohannis nu a putut sta departe de şcoală. La Bucureşti, vila prezidenţială nu este încă renovată, iar soţia lui Klaus Iohannis a mărturisit că se simte stingheră în Capitală. Prima Doamnă a stat mai mult la Sibiu, unde a continuat să predea, iar în septembrie a cerut să-i fie modificat programul, astfel încât să lucreze cu jumătate de normă. Între timp, Carmen Iohannis a continuat să aibă apariţii publice alături de preşedinte, mai ales în timpul vizitelor în străinătate. A mers la Berlin, Paris, Roma, Milano, Chişinău, Kiev, Varşovia, Berlin, Madrid şi New York.
 
foto -sursa: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii