Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:57 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis „Stați acasă! Odihniți-vă, încărcați-vă bateriile, pentru că vor veni și vremuri bune“

ro

16 Apr, 2020 12:16 1211 Marime text
Fără să stea deloc pe ganduri, cadrele medicale constănțene se aruncă eroic în prima linie pentru a ne salva. Vă mulțumim! Sunteți eroii noștri!

Am reușit cu greu să o smulgem de lângă bolnavi pe doamna doctor Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și să vorbim câteva clipe.

Încă o dată, gândurile doamnei doctor s-au îndreptat tot asupra noului coronavirus:

„Mi-aș dori din tot sufletul vaccinul care să prevină îmbolnăvirea, dar în momentul de față nu a apărut  nicăieri în lume. Din punct de vedere al celor accesibile, avem cam tot ce ne trebuie. Așteptăm să se finalizeze unele studii clinice și poate va ieși pe piață un tratament mai bun.”

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța:

„Vreau să le mulțumesc într-un mod special medicilor, asistentelor, infirmierilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru eroismul de care dau dovadă. Lucrează în weekend, lucrează non-stop, nu mai contează tură, nu mai contează gardă... Oamenii aceștia sunt aici pentru noi.Tocmai de aceea, în numele dumneavoastră, le mulțumesc!”

Viața noastră, așa cum o știam, s-a schimbat mult, iar în această perioadă, în apropierea Sfintelor Sărbători de Paști parcă resimțim și mai mult aceste schimbări. Dar acesta este momentul în care trebuie să ne mobilizăm și mai mult și să fim și mai responsabili. Tocmai despre comportamentul nostru din aceste zile ne-a vorbit și doamna doctor Halichidis.

Constănțenii ar trebui „să stea cuminți acasă, pentru a preveni infecția, pentru că vom avea timp după aceea, dacă vom fi sănătoși și vom scăpa de această nenorocire, să mergem la biserică, să ne întâlnim și cu cei dragi, dar, în mod contrar, s-ar putea să avem îmbolnăviri foarte multe și foarte grave, mulți dintre noi să moară, inclusiv cadre medicale și nu ne dorim acest lucru.

Stați acasă, că e cel mai bine! Noi nu putem sta. Am dori să stăm acasă cu familiile, dar, din păcate, nu se poate. Aveți o posibilitate pe care ne-am dori-o și noi. Stați acasă! Odihniți-vă, încărcați-vă bateriile, pentru că vor veni și vremuri bune”, a  transmis un comunicat din partea Primăriei Municipiului Constanța


Citește și: Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, explică pentru ZIUA de Constanţa Despre vindecarea pacientului infectat cu noul coronavirus şi capacitatea de testare a suspecţilor COVID-19 (video)
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii