Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:21 04 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE De Dragobete, Iubește Românește! Primăria Cumpăna sărbătorește printr-un eveniment special (FOTO+VIDEO)

ro

24 Feb, 2023 17:07 1624 Marime text

UPDATE 3

A început prima piesă de teatru numită Cerere în căsătorie.UPDATE 2 

La eveniment a ajuns Marilena Dragnea, subprefect.

UPDATE 1

Doamna Mirela Pană, eu solicitându-i să aducem un spectacol de teatru, nu am reușit mai de mult. De Dragobete, aveam spectacole artistice, folclorice. Ansamblurile dansau pentru cumpăneni. De data aceasta am zis să avem altceva. Am luat legatura cu doamna profesor, decanul Universității de la Arte, doamna Daniela Vitcu, care a venit alaturi de Ionut Dulgheriu, cu actorii - studenți ai Universitatii., a spus Gâju.


Vă mulțumesc doamna Cristina Tamas pentru ca sunteți în mijlocul nostru. Am invitat oameni care reprezintă cultura, literatura. Ne-au răspuns invitației domnul Preșoianu, de la Biblioteca Județeană I.N. Roman. Acesta s-a ridicat și i-a oferit doamnei Gâju din partea CJ Constațta niște volume de cărți. La 24 februarie, atunci cand Biserica Ortodoxă prăznuiește „Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, spiritualitatea populară consemnează ziua lui Dragobete, zeu al dragostei și tinereții, în panteonul autohton.

          
Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna oragnizează cu această ocazie, în sala mare a Casei de Cultură din Cumpăna, pentru a celebra împreună “Dragobetele – Sărbătoarea iubirii la români”, un spectacol oferit de studenții Facultății de Arte a Universității Ovidius din Constanța.

Aceștia pun în scenă piesa de teatru “Cerere în căsătorie” și “Ursul” de A.P.Cehov, în regia Taniei Filip.

Iată mesajul transmis de primarul Mariana Gâju cu ocazia zilei de Dragobete: 

Primarul Mariana Gâju

 

„Dragobetele”  nu are vârstă – inima rămâne veșnic tânără!

„𝐼𝑢𝑏𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑝𝑙𝑎𝑛𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑎̆𝑣𝑎𝑟𝑎̆ 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑓𝑢𝑚𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑡𝑜𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑢 𝑠𝑝𝑒𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑒𝑖, 𝑐ℎ𝑖𝑎𝑟 𝑠̦𝑖 𝑟𝑢𝑖𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑢𝑟𝑐𝑎̆.ˮ – 𝐺𝑢𝑠𝑡𝑎𝑣𝑒 𝐹𝑙𝑎𝑢𝑏𝑒𝑟𝑡

Astăzi dorim să-i sărbătorim pe cei tineri, cei ce au încredere în dragoste şi în misterele ei, perpetuând viaţa pe pământ prin pruncii cărora le dau viaţă, dar şi pe cei vârstnici care, cu demnitate, şi-au acordat încrederea, respectul, îngăduinţa şi dragostea unul faţă de celălalt până în pragul bătrâneţii.

Sărbătoarea aceasta semnifică ziua dragostei împărtăşite – acel sentiment care se înfiripă în lumea tainică a sufletului omenesc şi una din cele mai de preţ comori ale universului.

De Dragobete, când spiritul iubirii se simte peste tot, vă doresc ca inima și sufletul să fie pline de iubirea, să aveți parte de sănătate, clipe de fericire, linişte și pace sufletească alături de cei dragi. Să vă bucuraţi de primăvara înnoitoare, tulburătoare și parfumată, care se pregăteşte să sosească.
La mulți ani!

Cu drag,

Mariana Gâju


Secretul căsniciei în viziunea primarului de la Cumpăna este sentimentul de iubire, încrederea și respectul reciproc.


Nimic nu este numai joc și voie bună, dar când este respect , depășești orice obstcacol., a spus Marina Gâju. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii