Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Șoferi drogați și băuți, ori cu permisul suspendat, depistați de polițiști în trafic – unul a provocat un accident

ro

08 May, 2024 13:13 473 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

Oficial de la IPJ Constanța

Suspectați că au consumat droguri


La data de 6 mai a.c., în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 38 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Siracuza din stațiunea Mamaia.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
La data de 6 mai a.c., în jurul orei 03.20, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Prins la volan cu permisul suspendat
La data de 7 mai a.c., înjurul orei 09.00, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Transporturi  - Postul de Poliție Transporturi Feroviare Constanța au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism, pe șoseaua Mangaliei, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.
 
Prinși la volan sub influența alcoolului
La data de 7 mai a.c., în jurul orei 12.35, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari – Secția 2 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Ogorului din comuna Corbu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolemiei în sânge.
 
La data de 7 mai a.c., în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au  fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Dispensarului s-a produs un accident rutier (tamponare).

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 56 de ani, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit un alt vehicul, staționat.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
 
Persoană data în urmărire, identificată prin aplicația eDAC   
 
La data de 7 mai a.c., înjurul orei 08.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au depistat, pe strada Tulcei, o femeie de 40 de ani.

Aceasta a fost legitimată și identificată.

Cu ocazia verificării prin aplicația eDAC, s-a constatat că femeia este dată în urmărire de Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița ,față de aceasta fiind dispusă, de către Tribunalul București, măsura internării nevoluntare în Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca.

Persoana în cauză a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța – Secția Psihiatrie, unde a fost internată.
 
Acțiune a polițiștilor
 
La data de 7 mai a.c.,polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 19.000 de lei.  

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 11 permise de conducere, dintre care 10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare.


Citește și:
Județul Constanța Acțiune a polițiștilor în stațiunile Vama Veche și 2 Mai. Constatări
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii