Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ați aflat de «Gofre și Mochi»?” Kira Hagi dublează vocea unui personaj dintr-un serial în care joacă şi Michelle Obama

ro

20 May, 2021 00:00 4391 Marime text
  • Kira Hagi a spus că „Gofre şi Mochi” e un serial educativ și amuzant, pe care îl recomandă și adulţilor.
  • Pe lângă rolul din serial, fosta Primă Doamnă a SUA Michelle Obama este şi producător executiv în „Gofre şi Mochi”.
  • Fiica lui Gică Hagi a jucat până acum şi în filme şi piese de teatru, dar a avut apariţii şi în alte domenii ale artei, cinematografice sau nu.


Talentul artistic al Kirei Hagi a implicat-o pe aceasta şi într-un serial Netflix adresat copiilor şi nu numai, „Gofre şi Mochi”, în care fiica lui Gică Hagi dublează vocea personajului Gofre. În serial joacă şi Michelle Obama, soţia fostului preşedinte al SUA Barack Obama!

„Dragi părinți sau mătuși sau unchi sau bunici, ați aflat de «Gofre și Mochi»? Este un serial pe @netflixro, iar eu știu de el pentru că m-am distrat teribil să dublez vocea lui Gofre. Așa că nu mă deranjează, dacă asta e noua mea poreclă! E un serial educativ și amuzant și îl recomand și adulților, e bine să nu uităm să fim copii!”, a postat Kira Hagi pe Facebook. „Gofre și Mochi pornesc într-o aventură culinară prin lume pentru a deveni bucătari. Cu ajutorul doamnei Obama, Gofre și Mochi colindă prin lume, învățând tot ce pot despre diferite mâncăruri și culturi!”, este mesajul Netflix. Pe lângă rolul din serial, fosta Primă Doamnă a SUA Michelle Obama este şi producător executiv în „Gofre şi Mochi”.


În universul creativ al scenariștilor talentați

Kira Hagi urmează o carieră astistică şi a anunţat şi că a fost aleasă să susţină provocarea anului, concursul de scenarii Generation Z. „Check this out!!!! Am fost aleasă să susțin provocarea anului, care se adresează generației Z! Asta înseamnă că voi intra în universul creativ al scenariștilor talentați din Ro. Așa că, ai vreun scenariu original, care stă printr-un sertar și care așteaptă ecranizarea sau ai o idee super tare și te gândești să o pui pe hârtie? Cum ar fi dacă anul acesta o să fii câștigător al concursului de scenarii Generation Z? Abia aștept să citesc scenarii fresh și idei nemaiauzite! Ce să vă mai spun! Entuziasmul meu a ajuns in stratosferă!!”, a punctat Kira.


Rol în lungmetrajul „Între chin şi amin”

Fiica „Regelui” Hagi a jucat până acum şi în filme şi piese de teatru, dar a avut apariţii şi în alte domenii ale artei, cinematografice sau nu. Kira a primit un rol important în lungmetrajul „Între chin şi amin“, producţie lansată în România în 2019. Filmul artistic redă o poveste tragică din perioada „Reeducării de la Piteşti“. „Am avut ocazia să fac parte dintr-un proiect datorită căruia simt că am crescut brusc cu 20 ani. Este vorba despre un film care are ca temă experimentul de la Piteşti, unde s-au întâmplat lucruri atât de cumplite. Abia acum am înţeles dimensiunea acelei tragedii. Nu sunt eu foarte verbală, dar aş vrea să le mulţumesc aici regizorului, Toma Enache, şi soţiei sale, producător şi scenarist, Cătălina Enache, actorilor şi echipei care m-au făcut să mă simt pe platouri ca într-o familie“, a postat Kira Hagi pe Facebook.


A interpretat-o pe Martha Bibescu

În 2018, Kira a evoluat, la Bucureşti, în piesa de teatru „Martha. Povestea romanţată a unei prinţese”, în care a interpretat-o pe Martha Bibescu. Aceasta a fost o romancieră, poetă, politiciană şi memorialistă română şi franceză, iar Kira s-a declarat onorată că a jucat un personaj de o asemenea forţă. „Mă bucur enorm să întruchipez, în an centenar, un personaj atât de frumos din istoria noastră“, a scris Kira pe Facebook. Piesa s-a jucat timp de două zile la Bucureşti, la Sala de teatru a Colegiului Naţional „Sfântul Sava“, iar fiica lui Hagi i-a avut alături, în rândul spectatorilor, pe membrii familiei sale, dar şi pe Gică Popescu şi soţia sa (unchiul şi mătuşa ei). „Aseară, a fost cum a fost... Să vedem diseară cum o să fie. Mulţumesc pentru încurajări şi pentru că aţi fost în număr atât de mare! Sper că v-a plăcut şi sper să doriţi să ne mai vedeţi pe scenă şi în 2019“, a menţionat Kira Hagi, după primul spectacol. „Am debutaaat!!! Mulţumim publicului care a umplut sala şi care a fost alături de noi, în ciuda unui trafic imposibil, a gerului şi a pregătirilor pentru sărbători!“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a piesei de teatru.


Prima expoziţie personală

De asemenea, în 2019, cu o săptămână înainte de premiera filmului „Între Chin şi Amin”, Kira Hagi a deschis, Galeria Alexandra”s, din Bucureşti, prima expoziţie personală, o serie de tablouri, grupate pe două teme („Dezrădăcinare” - lucrări din perioada petrecută în SUA şi „Experiment” – bazate pe experienţa din filmul „Între chin şi amin” şi a realităţilor Experimentului Piteşti). Kira a creat tablourile între 2014 şi 2019.


A absolvit New York Film Academy

Hotărâtă să urmeze în viaţă o carieră artistică, Kira Hagi a plecat în 2014 în SUA, fiind admisă, cu bursă, la prestigioasa New York Film Academy, care e cea mai importantă şcoală de practică în producţia de film din lume. Atrasă de acest domeniu, fiica lui Gică Hagi debutase în această branşă din ţară, fiind prezentă pe marile ecrane în pelicula „Bucureşti, te iubesc!“, la Festivalul „Anonimul“ 2014. De asemenea, a jucat şi la Teatrul de Comedie din Bucureşti, într-un spectacol. Talentul ei, munca şi hotărârea de a reuşi într-o ţară străină au făcut-o repede remarcată apoi şi în SUA, unde a absolvit cu brio, după trei ani de studii, New York Film Academy! Încheierea de către Kira a şcolii de peste ocean a coincis cu prezentarea unui scurtmetraj (premiat la Los Angeles!), „Fragile“, în care a fost implicată atât ca actriţă, cât şi ca scenarist şi producător (regia fiind semnată de Camila Mejia Duque).


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Imaginea a fost preluată de pe pagina oficială de Facebook a Kirei Hagi.


Citeşte şi:

Palatul Elisabeta. Kira Hagi, alături de Principesa Margareta și Principele Radu
”M-am simțit ca într-un film din altă epocă!”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii