Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

ro

08 May, 2024 14:07 1177 Marime text
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian și candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța a vorbit la  la ZIUA LIVE despre proiectele sale dar și despre campania electorală.

Are 20 de ani de administrația la conducerea primăriei Valu lui Traian.

Doar în ultimul său mandat, Florin Mitroi, împreună cu echipa sa, a atras 44 de milioane de euro pentru proiecte aflate la acest moment în diferite stadii de implementare.

Ce își propune să realizeze din postura de președinte al CJ Constanța, care vor fi direcțiile de dezvoltare ale județului, aflați în continuare:Sunt 8 competitori pentru funcția de președinte al CJ Constanța. Avem destui candidați, credeți că  vor ieși oamenii la vot?

Este normal să fie mulți în competiție, pentru că oamenii trebuie să aibă de unde alege. Va fi o prezență foarte mare la vot, părerea mea, pentru că oamenii vor o schimbare. Cred că este singura campanie când se vorbește de CJ Constanța. De regulă s-a mers pe vot politic. Eu nu sunt de acord cu asta. Este normal ca oamenii să aleagă omul, indiferent din ce partid face parte. Să vadă ce reprezintă, cu ce proiecte vine, ce a făcut pentru oameni. Cred că mă încadrez cu brio. Am 20 de ani de experiență., ani în care am făcut localitatea să crească de trei ori. Am atras peste 300 de milioane de euro. Când vorbim de CJ Constanța, în primele două mandate nu dădeam prea multă atenție. Eu mi-am văzut de bucățica mea, de ceea ce trebuie să facă un primar în localitatea lui. Acum spun că este foarte important CJ Constanța pentru primarii din județ și pentru cetățenii județului. Altfel faci proiecte majore cu Primăria Constanța, Murfatlar, Agigea, Cumpăna, etc. Constanța nu are drum de centură. La Oradea se face a doua centură a orașului. Vreau să vin cu o echipă de oameni care vor să muncească, oameni care au făcut ceva pentru ei și vor să facă și pentru Constanța. 


 Ați spus că vreți să aduceți schimbarea pe care o traduceți în.... normalitate! 

Aud de proiecte, de reabilitări, acestea sunt normalități. Așa cum acasă faci curățenie generală, este normal ca instituțiile să fie la standarde europene. Eu am spus că județul Constanța astăzi este în moarte clinică și vreau să îl resuscitez. Pe Ioan Picu, un tânăr din echipa mea, îl cunosc de când avea 19 ani. I-am urmărit activitatea și am avut o discuție cu el. I-am propus să intre în politică. Eu am gânduri mari cu Ioan Picu pentru că am încredere în el. Avem nevoie de oameni cheie în funcții cheie. Eu îl văd un om cu mare viitor și care să demonstreze constănțenilor că se poate. Gândirea mea a fost să atrag oameni tineri, dorinici să vină să lucreze pentru oameni. Eu nu alerg după funcții și bani. Voi fi determinat să schimb acest județ în bine. La Arad, Bihor, șomajul este zero. La noi....

Trebuie îndepărtați oamenii toxici, care nu sunt determinați să muncească. Până nu reușim să facem acest lucru nu vom ajunge acolo unde este locul. Îmi doresc ca județul Constanța să fie în primele cinci județe din țară. Avem nevoie de oameni capabili. 

Cât de greu este să țină cineva pasul cu dumneavostră ca lider?

Sunt de vârstă cu tatăl lui Ioan. Mi-au spus că e greu să se țină pasul cu mine. Îmi place să câștig prin scor mare pentru că altfel deschizi ușa la București. Mă reprezintă tot ce am făcut în acești 20 de ani. Am făcut bine pentru oameni. Am făcut bine pentru oameni. Degeaba o localitate se dezvoltă doar prin locuințe , dacă nu ai infrastructură, școli., locuri de muncă. În mandatele mele am făcut biserici, școli, grădinițe.  


Ce fel de președinte de CJ va fi Florin Mitroi în raport cu funcționarii, primarii și cetățenii? 

Voturile, procentul nu fac decât să mă responsabilizeze. Nu mă voi schimba. Voi rămâne același om autoritar când e vorba de muncă. Voi face politica cetățeanului nu a partidului. Politica mea este politica cetățeanului. Este o normalitate să fie ușile deschise la CJ Constanța, oamenii vin cu o problemă și trebuie primiți. Eu vorbesc cu oamenii pe stradă. Sunt luat în brațe. Mă punea cineva să iau lumină în Noaptea de Înviere de la Catedrală. Am ales să iau din Valu acolo unde iau de obicei. 


Ați spus că nu vă doriți funcții politice! Toată lumea știe că nu sunteți o persoană controlată! 

Dacă acum ceva nu îmi place nu sunt genul care să nu spun lururile pe nume. Voi spune că trebuie toate partidele să se gândească pentru binele cetățenilor din județul Constanța. Ascult și cetățenii, și oamenii din partid, dar ultima decizie îmi aparține. Decizia de a candida nu a fost una ușoară. M-am gândit că este bine ca în urma ta să lași ceva în urmă pentru oameni. Eiu cred că tinerii, constăîâneții, oamenii au încă nevoie de mine și de deciziile mele. Am plecat de jos. Sărăcia m-a făcut să ajung aici, să nu las lucrurile necontrolate. 


 Când erați copil ce vă gândeați că veți face la maturitate? 

Mă vedeam învățător la țară. Acolo erau 23 de familii în sat. Mă vedeam președinte (n.r. tatăl meu a fost președinte de CAP), eram un copil normal. Am învățat bine, iar la 14 ani am plecat de acasă: Nu știam unde mă duce viața și am ajuns unde am ajuns. 

Cetățenii își doresc un spital județean funcțional!

Cred că am fost singurul care a spus că trebuie să se facă minim trei centre de urgență între Mangalia-Vamă-Constanța, Hârșova-Constanța și Băneasa-Ostrov. Toți avem nevoie de îngrijiri medicale. Sănătatea este pe primul loc. Aveți încredere în mine că voi schimba tot. Nu este normal ca un bătrân să ajungă să fie operat și să îl trimiți să își ia medicamente. Voi schimba lucrurile din temelie, aveți încredere în mine! 


Antreprenorii vor ca autoritățile să pornească un demers astfel ca dobrogenii să nu mai fie taxați de două ori la Fetești! 

Și asta m-a determinat să candidez la aceastră funcție. Veneau oameni de peste tot la Valu și mă întrebau cum se rezolvă această problemă. Depinde de parlamentari! Cu siguranță mă voi implica!

  Dacă veți câștiga alegerile veți fi cel de-al sașelea președinte al CJC de după 1989! V-a plăcut vreun lider județean de până acum?

Sunt multe probleme cu care m-am confruntat când eram primar! Pe Stelian Duțu îl respect foarte mult! El m-a adus în PD, nu mă regăseam acolo și am plecat, dar îmi aduc aminte cu plăcere de campanii făcute cu Stelian Duțu! Liderul trebuie să aibă încredere în oameni și să fie pentru oameni. Iubesc foarte mult oamenii! Trebuie inventariat tot ce are CJ Constanța. Astăzi nu se știe, nu le au inventariate! PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Citește și: 

ZIUA LIVEFlorin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii