Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani de la Baza Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

ro

06 May, 2022 21:27 1639 Marime text
Jill Biden Foto Twitter

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, le-a servit mâncare, vineri seara, militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.
 
Jill Biden a scris, în această seară, pe Twitter că a ajuns în România şi că le va servi masa trupelor americane aflate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.
Ea  a postat și un scurt videoclip în care poate fi observată  când pune mâncare într-o caserolă, la cantină. Videoclipul este însoţit de cuvintele „Food is love” („Mâncarea e iubire” - n.r.).

 


Jill Biden a vizitat Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (MK) din România.

Sâmbătă, 7 mai, ea va participa la un briefing despre eforturile umanitare din partea agențiilor ONU, ONG-urilor și Guvernul României la Ambasada SUA la București, apoi se va întâlni cu personalul ambasadei.

Ulterior, Jill Biden are programată o întâlnire cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, pentru a-și exprima recunoștința pentru generozitatea și sprijinul României pentru refugiații ucraineni.„La fel ca dr. Biden, după ce a devenit Prima Doamnă, doamna Iohannis și-a păstrat postul de profesoară de engleză.


Predă la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, România. În urma întâlnirii cu Prima Doamnă a României, dr. Biden va vizita o școală publică din București care găzduiește studenți ucraineni refugiați. Ea va vorbi cu educatori ucraineni și români și va interacționa cu studenți ucraineni refugiați și studenți români în cadrul clasei.



Ulterior, ea va participa la o sesiune de ascultare cu educatoare și mame ucrainene. Ea va pleca apoi spre Bratislava, Slovacia și va saluta personalul de la Ambasada SUA“ - au mai precizat reprezentanții AMbasadei SUA la București.


Duminică, 8 mai, dr. Biden va zbura la Kosice, Slovacia. Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu președintele Slovaciei Zuzana Caputova la Palatul Prezidențial din Bratislava. După vizita sa la palat, Prima Doamnă va pleca spre Baza comună Andrews.


Prima Doamnă va fi însoțită în călătorie de secretarul de stat adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice Karen Donfried, director principal pentru afaceri multilaterale la Consiliul Național de Securitate Curtis Ried și director pentru afaceri umanitare la Consiliul Național de Securitate Daniel Dieckhaus.



Ambasadorul la Uniunea Europeană Mark Gitenstein și Elizabeth Gitenstein se vor alătura Primei Doamne pentru partea din România a călătoriei. Ambasadorul Gitenstein a fost ambasador al SUA în România în perioada 2009-2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii