Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii ialomiţeni au efectuat controale pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol

ro

26 Sep, 2018 14:00 1135 Marime text
Poliţiştii acţionează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal.
 
Scopul acţinilor este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate cu pescuitul ilegal, circulaţia, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.
 
Astfel, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat, pe raza localității Cosâmbești, un bărbat de 31 de ani, din localitatea Orboești, în timp ce transporta, cu ajutorul unui autoturism, 94,6 kg pește din specia caras,  pentru care nu deținea documente de proveniență.
 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere, transport sau comercializarea peștelui fără documente legale, prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, întreaga cantitate de pește fiind ridicată în vederea confiscării.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii