Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în localitatea Sarinasuf, județul Tulcea! Vizați, suspecți de braconaj piscicol

ro

30 Sep, 2023 15:53 958 Marime text
Foto: Poliția RomânăLa data de 26 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au acționat pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal.

Potrivit Poliției Române, au fost efectuate două percheziții domiciliare, constatate două infracțiuni la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și indisponibilizate 228 de kilograme de pește, de diferite specii și 42 de unelte de pescuit.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 4 persoane și au verificat un mijloc de transport.

Valoarea bunurilor ridicate este de 7.916 lei.

Exemplu:

În continuarea cercetărilor într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de braconaj piscicol, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au percheziționat două imobile situate în localitatea Sarinasuf, județul Tulcea.

Astfel, au fost descoperite, într-o anexă a unui imobil, 42 de unelte de pescuit, tip setcă monofilament, în care erau capturate 228 de kilograme de pește proaspăt, din speciile babușcă și șalău, sub dimensiunea minimă legală.

Uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea confiscării, urmând a fi introduse în Camera de Corpuri și Obiecte Delicte.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză cercetările se vor extinde cu privire la săvârșirea infracțiunilor de reducerea debitului şi a volumului de apă pe cursurile de apă, în scopul pescuitului ilegal și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial. 

Citește și: 

Controale de amploare în porturile Constanța și Constanța Sud – Agigea. Au fost aplicate mai multe amenzi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii