Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Petre către Nicuşor „Să prezinte în mod public sursele de finanţare ale acestui referendum"

ro

14 Oct, 2011 19:10 860 Marime text

Consilierul judeţean PDL Mihai Petre, preşedintele OTPDL a trimis presei un comunicat referitor la decizia Consiliului Judeţean de a organiza un referendum pe tema desfiinţării unităţii administrativ teritoriale - judeţul Constanţa. În continuare puteţi citi opinia democrat-liberalului:

„Organizarea unui referendum la nivelul judeţului Constanţa pe tema unei presupuse desfiinţări a unităţii administrativ teritoriale - judeţul Constanţa - este doar un mecanism meschin de campanie electorală utilizat de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Nicuşor Constantinescu, şi de majoritatea PSD-PNL pentru a fura startul alegerilor locale pe bani publici.

Este absurd şi penibil ca instituţia administraţiei judeţene să cheme cetăţenii judeţului Constanţa pentru a răspunde la o întrebare ce ţine de domeniul ficţiunii, complet paralelă cu realitatea. Astăzi, în momentul pronunţării hotărârii Curţii de Apel de Constanţa, nu există nici un document oficial care să reglementeze reorganizarea teritorială a României, deci desfiinţarea administrativ-teritorială a judeţului Constanţa.

Devine evident că domnul Nicuşor Constantinescu, susţinut de majoritatea inconştientă şi oportunistă a PSD-PNL din Consiliul Judeţean, planifică risipirea a miliarde de lei doar în baza unei discuţii publice, care nu se întemeiază pe un cadru legal adoptat de Guvernul sau de Parlamentul României.

Solicit public preşedintelui Consiliului Judeţean dar şi majorităţii PSD-PNL, care a girat pentru adoptarea Hotărârii de Consiliu, să prezinte în mod public sursele de finanţare ale acestui referendum de campanie electorală mascată, mai ales că acestea nu au fost prevăzute în bugetul pe anul 2011.

Observăm cu tristeţe cum pentru activităţi subterane de campanie electorală, domnul Nicuşor Constantinescu şi majoritatea PSD-PNL identifică fonduri în bugetul judeţului Constanţa, dar pentru salvarea simbolurilor locale, Teatrul de Balet "Oleg Danovski" şi clubul de handbal feminin CS "Tomis" Constanţa, nu. Probabil că cele două simboluri nu aduc nici voturi şi nici bani în puşculiţa de partid social democrat sau naţional liberal.

Stăruinţa cu care preşedintele Consiliului Judeţean şi majoritatea PSD-PNL doresc să organizeze referendumul împotriva aşa-zisei desfiinţări a unităţii administrativ-teritoriale - judeţul Constanţa - se justifică şi prin faptul că, printr-o posibilă reorganizare teritorială, sferele de influenţă politice ale acestora se vor prăbuşi.

Dacă totuşi domnul Nicuşor Constantinescu şi majoritatea PSD-PNL doresc să intre în campanie electorală înainte de termenul legal, le sugerez pe această cale să folosească averile proprii şi nu banii constănţenilor.

Consider că dacă acest referendum se va desfăşura din bani publici, atunci fondurile utilizate ar trebui imputate conducerii Consiliului Judeţean şi majorităţii PSD-PNL, care au votat la unison pentru adoptarea acestei hotărâri.

Nu în ultimul rând, consider că cea mai potrivită întrebare pentru un referendum judeţean ar fi: "Sunteţi de acord ca judeţul Constanţa să scape de sub influenţa echipei Mazăre-Constantinescu?"

Am convingerea că dacă buletinul de vot ar conţine această întrebare, un astfel de referendum nu ar mai avea loc. De teama răspunsului cetăţenilor judeţului Constanţa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii