Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte în derulare la Albeşti Utilaje agricole şi planuri pentru o grădiniţă

ro

16 Sep, 2011 01:43 3053 Marime text
Albesti_Cristian_Darie_02.jpgAdministraţia locală din Albeşti primeşte zilele acestea utilajele agricole de la SC Estagroteh SRL, din sat Nancov, judeţul Teleorman, firma care a câştigat licitaţia ţinută luna trecută.

Potrivit anunţului de atribuire numărul 141821/12.09.2011, contractul încheiat pe 31 august a fost predat singurei firme care a participat la licitaţie. Contra sumei de 274.472 de lei firma furnizează un tractor, o remorcă, o cisternă vidanjă, un încărcător frontal cu cupă şi lamă de deszăpezire.

Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan.jpgPotrivit celor declarate de primarul comunei, Gheorghe Moldovan, utilajele au început să fie aduse în comună. Până acum au primit tractorul şi vidanja, iar restul urmează să ajungă zilele acestea. „Le transportă de la un punct de lucru din Ialomiţa, urmează zilele următoare să ajungă şi celelalte", spune edilul.

Chiar dacă au fost foarte puţini banii primiţi de la autoritatea judeţeană şi nu numai în anii de când este primar, Gheorghe Moldovan spune că intenţionează până să demareze mai multe lucrări la finele anului, în speranţa că va atrage şi ajutorul. „Acum se lucrează la şcoala de la Cotu Văii, probabil va fi gata la începutul anului şcolar următor, iar terenul de sport este în lucru, spre finalizare. Vreau să încep o grădiniţă la Albeşti. Acum, o grupă de 16 copii învaţă într-o sală a Căminului Cultural. În plus, mai avem nevoie şi de învăţătoare", spune primarul.

Asfaltarea drumurilor comunale, încă în stand-by

În plan mai este şi un proiect referitor la realizarea unei săli de sport în Albeşti, în condiţiile în care în localitate nu există un astfel de spaţiu în care copiii să poată să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică. În ceea ce priveşte proiectul privind finanţarea a 29,6 km de drumuri comunale din cele patru sate componente ale comunei Albeşti, depus în cadrul proiectului finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului ce cuprinde reabilitarea a 10.000 de km de drumuri de interes judeţean din întreaga ţară, primarul spune că aşteaptă încă răspuns. Mai exact, este vorba despre asfaltarea a 4,5 km de drumuri din Arsa, 1,5 km din Coroana, 8,7 km din Cotu Văii şi 4,4 km din Vârtop.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii