Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furt calificat într-un sit arheologic de pe raza comunei Albești, județul Constanța. În cauză a fost întocmit dosar penal (Galerie FOTO)

ro

05 Mar, 2024 16:57 486 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța


 
  • La data de 4 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au identificat doi bărbați, de 39 de ani, respectiv 43 de ani, care ar fi efectuat detecții neautorizate, cu ajutorul unor detectoare de metale, în extravilanul comunei Albești, într-o zonă ce este evidențiată și protejată ca sit arheologic în Repertoriul Arheologic Național, potrivit IPJ Constanța.
 
Conform sursei citate, în urma efectuării controlului corporal, asupra unuia dintre bărbați au fost descoperite, printre alte bunuri, două monede datând din secolul IV d.Hr. și o cataramă de curea antică.
 
De asemenea, în urma efectuării controlului vehiculului cu care s-ar fi deplasat cei doi bărbați, în interiorul acestuia au fost descoperite, printre alte bunuri, o monedă datând din secolul IV d.Hr. și un fragment de fibulă din bronz.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cei doi bărbați dețin în mod legal detectoarele de metale.
 

„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice, în absența certificatului de descărcare de sarcină arheologică, accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizarea prealabilă”, transmit polițiștii.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Șofer surprins în trafic de polițiștii din Constanța cu material lemnos pentru care nu deținea documente (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii