Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

01 May, 2024 21:30 908 Marime text


Echipa masculină de volei CSM Constanța a încheiat cu o victorie sezonul 2023/2024 al Diviziei A1, 3-2 pe teren propriu cu SCM U Craiova, succes care le-a asigurat jucătorilor de pe litoral clasarea pe un meritoriu loc șapte în eșalonul de elită.   

 

CSM Constanța joacă ultimul meci al sezonului și, oricare ar fi deznodământul partidei decisive din seria cu SCM U Craiova, băieții antrenați de Cristian Imhoff și Răzvan Parpală au avut un sezon extraordinar, care i-a dus până în playoff, un parcurs în care surprizele marca CSM Constanța nu au lipsit, a fost mesajul clubului de pe litoral înaintea partidei.


CSM Constanța și SCM U Craiova s-au întâlnit în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța în partida decisivă pentru poziția a șaptea, la scorul de 1-1 după două meciuri (3-2 pentru Constanța acasă, 3-0 apoi pentru Craiova în Bănie).

Având avantajul terenului propriu, CSM Constanța s-a mobilizat din nou foarte bine, în acest meci trei, și a realizat a doua victorie în seria cu SCM U Craiova, revenind de la 0-1 la seturi (21-25, 25-19, 25-21, 19-25, 15-11), ceea ce le-a adus locul șapte.    

Echipa de pe litoral a atins astfel cea mai bună clasare a sa pe prima scenă a voleiului masculin: locul 7, depășind-o pe cea din sezonul precedent, locul 8.

Pentru CSM Constanța au evoluat: Druță 21p (1 blocaj), Vidoni 16p (1 blocaj) și 40% recepție pozitivă, Dinculescu 15p (1 blocaj) și 42% recepție pozitivă, Tevin St Jean 13p (6 blocaje!!!), Asmarandei 11p (1 blocaj), Arquez 2p, Gavriz-libero 32% recepție pozitivă, Săvoiu-libero 50% recepție pozitivă, Badea, Grigore, Constantinescu, Popa, Ignat.

CSM Constanța avea nevoie de o victorie în meciul decisiv cu SCM U Craiova, o echipă care la începutul playoff-ului avea speranțe la Top 4, venind după un sezon în care câștigase Cupa României, însă CSM Constanța a crezut în șansa sa și a câștigat ambele meciuri de pe teren propriu, avantajul terenului propriu fiind un factor providențial, având în vedere că fanii și-au făcut simțită prezența la sală, chiar de 1 Mai!
 
CSM Constanța a început curajos partida, având mâini sigure în Druță și Dinculescu, însă câteva greșeli neforțate au făcut ca primul set să fie adjudecat de oaspeți, 25-21.
 
Următoarele două seturi au dat trezirea echipei, seturi în care atacurile lui Druță, Dinculescu, Vidoni, Tevin St Jean și-au atins ținta, surpriza meciului fiind Victor Asmarandei, care și-a adus aportul cu 11 puncte! Tânărul jucător a primit credit astăzi în ultimul meci al sezonului și nu a dezămagit, fiind un factor important în economia victoriei cu o eficiență de 71% în atac! A fost 2-1 pentru Constanța!

Setul patru a fost unul în care oaspeții au condus ostilitățile având în Stohr și Hernandez principalele arme, set câștigat 25-19. Astfel, s-a ajuns în decisiv, acolo unde Constanța a intrat în meci hotărâtă, având un parțial de 10-3 și 13-5 ca mai apoi jocul să sufere o cădere surprinzătoare în care Craiova a făcut un parțial de 6-0, ducând scorul la 13-11 și ridicând temperatura finalului de joc. Un time out luat de banca echipei constănțene a pus ordine și calm în meci iar Druță și Tevin St Jean au adus punctele câștigătoare care au trimis-o pe CSM Constanța pe locul 7, cea mai bună clasare în istoria sa.


 
La final a fost atmosferă de sărbătoare în vestiar, la capătul unui sezon în care CSM Constanța nu numai că și-a depășit obiectivul propus dar a și făcut surprize mari, învingând Dinamo sau Steaua, echipe mult mai bine cotate decât alb-albaștri, iar acum Craiova, care ajunge în cea mai nefastă clasare a ultimilor 12 ani.
 
A fost o seară în care jocul de echipă a strălucit iar Tevin St Jean a fost decisiv la fileu, pe apărare, cu șase blocaje, având și un aport pe atac important, alături de surpriza serii Victor Asmarandei.

Mulțumim tuturor care au fost alături de noi la sală, în ultimul meci al sezonului! CSM Constanța încheie cu o victorie în fața propriilor fani și speră frumos în viitor! Hai, Constanța!

 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei)

Citește și:


Volei. Miercuri, 1 mai 2024
CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii