Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Cogealac se imprumuta pentru gestionarea deseurilor

ro

26 Mar, 2010 03:25 2647 Marime text
cogealac_primar_cati_hristu_02.jpgAutoritatea locală din Cogealac intenţionează să contracteze un credit bancar pentru finalizarea unui proiect cu finanţare europeană.

Mai exact, primăria vrea să asigure astfel partea de co-finanţare a proiectului PHARE 2005 CES privind gestionarea deşeurilor la nivelul comunei Cogealac. Aşadar, administraţia locală organizează o licitaţie pentru contractarea unui credit în valoare de 1.260.000 lei, pentru o perioadă de zece ani. În anunţul de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice se precizează că acest contract se va încheia sub condiţia suspensivă a avizării favorabile a Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale cu privire la acest credit, potrivit cu prevederile art. 1, alin (5), din HG nr. 9/2007 si OUG nr. 64/2007. De asemenea, se precizează că tipul procedurii este negocierea accelerată în conformitate cu prevederile art. 110, alin (1), lit. c, din OUG 34/2006 şi necesitatea de a asigura co-finanţare unui proiect finanţat cu fonduri PHARE. Ofertanţii trebuie să prezinte, printre altele, informaţii despre situaţia economico-financiară: cifra de afaceri pentru anii 2006, 2007, 2008, declaraţie privind principalele servicii similare prestate în ultimii trei ani, certificare ISO 901 sau echivalent privind certificarea sistemului de management al calităţii. Potrivit anunţului, criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în ceea ce priveşte criteriile enunţate în caietul de sarcini, în invitaţia de a prezenta o ofertă sau de a participa la negociere sau în documentul descriptiv. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 7 aprilie, începând cu ora 10.00.

Pentru mai multe detalii l-am contactat pe primarul Cati Hristu, care ne-a confirmat că este vorba despre proiectul privind gestionarea deşeurilor şi ne-a îndrumat către consilierul său personal. Consilierul Tiberiu Maftei a precizat că este nevoie de acest împrumut bancar pentru a finaliza implementarea proiectului european aflat în derulare. Până în momentul de faţă, prin acest proiect s-a achiziţionat un încărcător frontal şi europubele, s-a desfăşurat licitaţia şi pentru cumpărarea a două autogunoiere însă, nu s-au contractat din lipsa fondurilor. Urmează ca după obţinerea împrumutului, autoritatea locală să cumpere şi cele două maşini de gunoi şi să continue şi lucrările la staţia de compostare. Potrivit lui Tiberiu Maftei, finanţarea europeană în cadrul acestui proiect este de aproximativ 766.000 euro fără TVA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii