Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța a încetat procesul penal față de Cati Hristu în dosarul creditelor bancare (document)

ro

01 Jul, 2015 00:00 2562 Marime text
Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat, definitiv, în dosarul în care Cati Hristu, fostul edil din Cogealac, a fost acuzat că, împreună cu alte persoane, ar fi contractat mai multe credite bancare cu ajutorul unor acte false. Ieri, instanța a dispus schimbarea încadrării juridice, după care a încetat procesul penal față de fostul edil. De menționat că în cauză a fost și o opinie minoritară în sensul condamnării fostului primar la doi ani de închisoare cu executare.
 
Dosarul a fost „tranșat“ de judecătorii Cristian Deliorga și Cătălin Jigău, din Curtea de Apel Constanța. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța susțin că banii luați de cetățeni ar fi revenit în buzunarele fostului edil. Prima instanță, respectiv Tribunalul Constanța, i-a aplicat lui Hristu cinci ani de detenție.
 
De menționat că într-un alt dosar, Tribunalul Constanța îl judecă pe Cati Hristu pentru coruperea alegătorilor. Conform magistraților, Cati Hristu ar fi oferit pâine, prin mai multe persoane, unor cetățeni, pentru a-l vota, în campania electorală din 2012. Cati Hristu a fost judecat și în dosarul scandalului cu CEZ România, el fiind achitat definitiv.
 
În secțiunea Documente poate fi citită integral sentința Curții de Apel Constanța în dosarul creditelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii