Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Fostul primar din Cogealac, Cati Hristu, achitat în dosarul „Voturi pe pâine“

ro

09 Dec, 2015 14:39 2776 Marime text
Fostul primar din Cogealac, Cati Hristu, a fost achitat în dosarul deschis pentru presupusa corupere a alegătorilor. Decizia nu este definitivă. Cauza, denumită generic „Voturi pe pâine“ - a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Conform procurorilor, Cati Hristu ar fi oferit pâine, prin mai multe persoane, unor cetăţeni, pentru a-l vota, în campania electorală din 2012.

Recent, Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat, definitiv, în dosarul în care Cati Hristu a fost acuzat că, împreună cu alte persoane, ar fi contractat mai multe credite bancare cu ajutorul unor acte false. Instanța a dispus schimbarea încadrării juridice, după care a încetat procesul penal față de fostul edil. În cauză a fost și o opinie minoritară în sensul condamnării fostului primar la doi ani de închisoare cu executare.
 
În cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța susțin că banii luați de cetățeni ar fi revenit în buzunarele fostului edil. În prima instanță, Hristu a luat cinci ani de detenție.
 
De asemenea, Cati Hristu a fost judecat și în dosarul scandalului cu CEZ România, el fiind achitat definitiv.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii