Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:55 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre fără precedent în politica din Constanţa! Judecătorii se pregătesc să redeschidă dosarul unui fost primar, actual viceprimar

ro

04 Mar, 2017 00:00 5525 Marime text
Hotărâre fără precedent în politica din Constanţa! Un fost primar din judeţul Constanţa, trimis în judecată pentru coruperea alegătorilor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de patru ani. Ca pedeapsă complementară, fostului edil i-a fost interzisă pe o durată de zece ani exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64, alin. 1, lit. a, teza a II-a şi b - C. pen.1969, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
 
Conform surselor noastre, cel puţin la nivelul judeţului Constanţa, este pentru prima dată când unui fost primar i se interzic drepturile elective pe o perioadă de zece ani.
 
Concret, pe data de 21 octombrie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Cati Hristu, fostul primar din Cogealac, actual viceprimar al localităţii, din partea PNŢCD.
 
După 16 termene de judecată, Mara Iacob, magistrat al Judecătoriei Constanţa, a decis, la data de 10 ianuarie 2017, condamnarea lui Cati Hristu, pentru coruperea alegătorilor, la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de patru ani. Aşa cum arătam şi mai sus, lui Cati Hristu i-a fost interzisă, ca pedeapsă complementară, pe o durată de zece ani, exercitarea drepturilor prevăzute de art .64, alin. 1, lit. a), teza a II-a, şi b) - C.pen. 1969, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
 
Conform procurorilor, fostul primar din Cogealac ar fi oferit, prin mai multe persoane, pâine unor cetăţeni pentru a-l vota, în campania electorală din 2012.
 
Decizia judecătoarei Mara Iacob nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen în apelul dosarului a fost stabilit pentru data de 6 aprilie.
 
Tot procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au trimis în judecată pe Cati Hristu, în dosarul scandalului cu CEZ România, cauză în care fostul primar a fost achitat definitiv.

Ti-a placut articolul?

Comentarii