Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel umanitar Micuţa Ştefania are nevoie de ajutorul semenilor săi

ro

15 Aug, 2014 12:49 2477 Marime text
Nina Dumitraşcu este bunica unei fetiţe de cinci ani care are nevoie disperată de ajutor. Micuţa suferă de o gravă malformaţie şi are nevoie de o nouă operaţie pentru a se putea vindeca. Potrivit blogului dedicat micuţei şi cauzei de slavare a unui suflet tânăr: „Ştefania s-a născut în 23 august 2009, cu o gravă malformaţie - Atrezie de esofag (lipsa trei centimetri din esofag). A fost operată în prima zi de viaţă dar operaţia nu a fost reuşită. Până la vârstă de două luni, Ştefania a fost operată de trei ori...Medicii nu i-au dat nici o şansă la viaţă...Avea un furtunaş în burtică pe unde primea laptele din trei în trei ore şi o gaură la gât pe unde elimina salivă. Disperată am căutat o clinică în toată lumea unde să-mi pot salva nepoţica. Dumnezeu a fost cu mine şi am găsit o clinică în Germania”.
 
Nina Dumitraşcu transmite un mesaj tutuor celor care vor şi pot ajuta la vindecarea micuţei Ştefania. Iată mesajul bunicii:
„Vă scriu cu speranţa că puteţi acordă câteva minute din timpul dumneavoastră pentru a analiza situaţia unui copil de aproape 5 ani, nepoata mea, Ştefania Dumitru, care mai are un hop de trecut pentru a fi un copil normal.

Copilaşul s-a născut cu atrezie esofagiană, a fost operată imediat după naştere, apoi au tratat-o necorespunzător în ţară, iniţial pentru reflux gastric, apoi au făcut încercări să îi dilate esofagul şi i-au agravat starea de sănătate, astfel încât la 4 ani avea stenoza esofagiană, hernie hiatală şi reflux gastroesofagian. Medicii de aici susţineau în continuare să mai facă încercări dar la fel riscuri foarte mari (mai exact voiau să îi facă peste 15 intervenţii sau chiar mai multe cu anestezie generală din care patru dăduseră deja greş) şi de aceea nu au semnat pentru a putea merge în străinătate cu formularul 112 prin Casă Naţională de Sănătate.

Am primit sponsorizări de la instituţii şi de la oameni, aşa am reuşit să o ducem pe Ştefania în Germania la Karlsruhe, unde, pe 10.feb.2014, o singură intervenţie de înlăturare a zonei afectate, nu peste 15 intervenţii cu anestezie generală câte voiau medicii de aici să facă în continuare, a rezolvat problema atreziei.
 
Acum, pentru a fi sănătoasă pe deplin şi a rezolva problema refluxului gastric şi a muşchiului care s-a atrofiat, ar mai avea nevoie de încă o intervenţie chirurgicală pentru a pune un inel şi a face un transplant cu un alt muşchiuleţ, dar la fel, medicii din ţară nu ne semnează pentru formular.

În concluzie, dacă am reuşi să mai găsim câţiva oameni binevoitori care să ne ajute să strângem cei 10.000 Eur necesari operaţiei la clinică din Karlsruhe, Ştefania ar putea face operaţia şi ar putea fi un copil normal.
În acest sens, va rugăm să ne ajutaţi prin intermediul directionarii unei părţi din impozitul pe profit lunar/donaţii/sponsorizări, popularizarea cazului în cadrul companiei dumneavoastră sau în cadrul unor altor organizaţii care ne pot ajută.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii