Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel umanitar! „Ne ajutați să îi redăm Lizei zâmbetul ei fermecător?“ O fetiță de cinci ani din Constanța are nevoie de ajutor

ro

10 Jun, 2022 09:12 1503 Marime text
Pat de spitalO fetiță de cinci ani din Constanța, diagnosticată cu o boală cumplită are nevoie de ajutor pentru a putea trăi. 

Maria-Lisa „Lizi“ a fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu tumoră renală dreaptă de mari dimensiuni. După mai multe luni de tratament și intervenții chirurgicale micuța a trecut cu bine de această încercare. 

Din păcate în luna mai 2022 noi formațiuni tumorale au apărut, de această dată pe plămâni. 

Spitalul Bambino Gesu din Italia (Roma) a acceptat transferul fetiței, dar familia nu dispune de bani suficienți pentru a ajunge acolo. 

Costurile tratamentului preoperator și postoperator depășesc cu mult economiile familiei. 

Redăm mai jos apelul disperat al familiei precum și conturile în care se poate dona pentru această fetiță. 
 

Fetița noastră, pe numele ei complet Maria-Lisa sau “Lizi” cum o alintă prietenii și familia, s-a născut ca un copil sănătos și normal și s-a bucurat de toate trăirile frumoase ale copilăriei până la vârsta de 5 ani, la Constanța.

În vara anului 2020, brusc și fără niște simptome clare preexistente, am constatat o umflatură la burtica fetiței, în partea dreaptă.

Diagnosticul unei ecografii făcute în Constanța a fost de nesuportat: tumoră renală dreaptă de mari dimensiuni. Ceea ce a urmat a fost precum o scenă desprinsă dintr-un film: transferul și internarea la spitalul Marie Curie din București, tratament chimioterapeutic preoperator, intervenție chirurgicală încheiată cu rezecția rinichiului drept și a formațiunii tumorale, urmată de încă 6 luni de chimioterapie și câteva ședințe de radioterapie.



Lizi a fost puternică și a trecut cu bine peste această grea încercare și ne gândeam cu speranță la viitor. Anul acesta începuse școala și încet încet îndrazneam să sperăm că totul va fi bine. 

Din păcate, în ciuda faptului că am respectat cu sfințenie recomandările medicilor privind analizele și controalele  specifice, în luna mai 2022 am constatat, cu prilejul unor răceli consecutive, că noi formațiuni tumorale au apărut, de această dată pe plămâni.  Ultima speranță într-o benignitate a acestora a fost contrazisă de o biopsie făcută în urmă cu o săptămână la spitalul Marie Curie (31 mai 2022).

Această nouă încercare pentru Lizi și familia noastră a dezvăluit și limitele sistemului medical românesc: nu doar că nu există o schemă și o posibilitate de tratament completă în țara noastră în cazul recidivei pulmonare, dar nu vom beneficia de decontarea tratamentului în străinătate, decât, eventual, strict în limitele intervenției chirugicale, fără a acoperi tratamentul chimio și radioteraputic preoperator și postoperator.

Spitalul Bambino Gesu din Italia (Roma) a acceptat transferul fetiței, dar costurile tratamentului preoperator și postoperator depășesc cu mult economiile familiei, deși și eu și mama ei muncim de peste 20 ani, având un statut financiar mediu în România. 

Pentru că timpul este esențial în această luptă, ne vedem nevoiți a solicita ajutor și pe această cale, pentru a putea asigura micuței noastre luptătoare, tratamentul în străinătate cu cele mai mari șanse de reușită.

Anexez conturile mele (tatăl) - Gârlă Octavian Mihai deschise la ING BANK:

LEI: RO85INGB0000999910073995
EURO: RO17INGB0000999912525827
Persoanele juridice pot acorda sponsorizări beneficiind de facilitățile prevăzute de lege. Pentru detalii privind contractul de sponsorizare: 0752 119 521 (Mihai Octavian Gârlă)

Vă mulțumim din suflet pentru ajutor și suntem convinși ca împreună vom reuși sa o facem pe Lizi sa zâmbească din nou!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii